fbpx

Xbox-baas heeft Elden Ring gespeeld en is onder de indruk

Elden Ring

Ontwikkelaar From Software is momenteel druk in de weer met de ontwikkeling van Elden Ring. Hoewel de studio enkel een onthullingstrailer heeft gelost, heeft de game al een cultstatus bij de fanbase. Elden Ring is immers de nieuwste game van Hidetaka Miyazaki, regisseur van Dark Souls en Bloodborne. Verassend genoeg heeft Xbox-baas Phil Spencer de game al gespeeld. En hij was onder de indruk.

In een interview met Gamespot liet Phil Spencer zich uit over zijn eerste kennismaking met Elden Ring. Zo laat hij vallen dat-ie al een behoorlijk deel van de titel in actie zag. En zelfs gespeeld heeft. Spencer was was zo onder de indruk, dat hij al wat hype begon te creëren:


“Als iemand die alle recente titels van Miyazaki gespeeld heeft, kan ik zeggen dat dit zijn meest ambitieuze game ooit is. Het is fantastisch om te zien hoe hij en zijn team werken met nieuwe gameplay mechanics, een nieuwe setting en zelfs samenwerken met een andere verteller voor het verhaal. Ik vind het geweldig.”

Zoals bekend, werkt Miyazaki voor het verhaal samen met George R. R. Martin, de schrijver van A Song of Ice and Fire of Game of Thrones. Of dat de gameplay sterk zal veranderen, valt nog te zien, maar Elden Ring zou vermoedelijk een open wereld krijgen.

Volgens Spencer is het duidelijk dat Miyazaki met de titel zijn grenzen wil verleggen. Zo noemt hij Miyazaki ‘zeer gepassioneerd in alles wat hij doet’. Al had Spencer ook een grappige anekdote:

“Hij verlaat altijd de ruimte als ik de game begin te spelen. Ik denk dat hij dat doet omdat ik niet zo goed ben in de game. Maar als hij dan terugkomt, praten we uitgebreid over alles wat ik gezien heb en wat ik ervan denk.”

Een releasedatum voor Elden Ring is er nog niet, al is het duidelijk dat From Software voor hoge verwachtingen van de fans staat. En dan is enige voorzichtigheid natuurlijk aangewezen.

Een reactie achterlaten