fbpx

WWE 2K18

Moo’ & Meedogenloos, maar dan met een pak meer muilperen: dat is kort door de bocht waar WWE voor staat. De jaarlijkse WWE 2K-afleveringen bieden steevast opnieuw dezelfde waarheidsgetrouwe weergave van de schijngevechten, al zijn ook dezelfde perikelen steeds van tel. En dat is dit jaar helaas niet anders.

Met een nieuwe grafische motor onder de kap blinken Brock Lesnars biceps als nooit tevoren en bruisen de propvolle arena’s van leven. WWE 2K18 is veruit de meest visueel impressionante game die Yuke’s ooit ontwikkeld heeft. Bovendien kunnen voor het eerst sinds lang opnieuw acht patsers tegelijk hun geschillen vereffenen in de ring, al gaat daar een significant nadeel mee gepaard: deze game telt bugs bij de vleet. Het duurde niet lang of wij zagen de legendarische Undertaker tijdens een Royal Rumble-wedstrijd uit het niets door de grond zakken. Waarop wij hetzelfde deden, maar dan van plaatsvervangende schaamte.

Op enkele nieuwe animaties na en meer controle over hoe je je tegenstander precies tegen de mat keilt, valt hier amper vooruitgang te bespeuren. De carrièremodus waarbij jouw zelfgemaakte spierbundel gaandeweg een van de vele kampioenschapsriemen moet zien te bemachtigen, kreeg dan weer wel een upgrade, met een grotere focus op backstage knokpartijen en trashtalk in de ring. Veel scherpe beledigingen hoef je daarbij niet te verwachten, maar ach, worstelaars zijn nu eenmaal botter dan een botermes.

Waar WWE 2K18 wél in uitblinkt, is de gigantische waaier aan wedstrijdtypes en customize-opties. Zo staat de WWE-gemeenschap garant voor enkele chirurgisch herschapen persoonlijkheden genre Deadpool en Pennywise de Clown, die je kan downloaden om zo je favoriete droomrobbertjes mee uit te vechten. Maar wil je zélf een poging doen om – we zeggen maar iets – het beest uit Stranger Things ineen te flansen, ben je afhankelijk van de nieuwe lootboxes die een wel erg lange grind vereisen om alle aanpassingsopties vrij te spelen. Gelukkig zijn er standaard al om en bij de 187 (!) worstelaars aanwezig – inclusief DLC, dus keuzemogelijkheden zat.

Over de hele lijn zijn de veranderingen bij WWE 2K18, net zoals bij andere jaarlijkse sporttitels, eerder triviaal. Met sowieso vrij wankele fundamenten, pleiten wij ditmaal voor een volledige herbronning. Volgend jaar beter dan maar?

[thb_gap height=”30″]
7.0
  • Visueel verbluffend
  • Alles customizen!
  • Praktisch dezelfde game als vorig jaar
  • Bugs, bugs & bugs

BESLUIT

PS4/Xbox One/PC

Een reactie achterlaten