fbpx

WRC Generations is een stil afscheid van een reeks

WRC generations review
Uitgever Nacon en de WRC-franchise hebben intussen al heel wat kilometers op de teller staan. Maar daar komt een eind aan. Nu EA de licentie heeft opgekocht, betekent deze Generations het eindpunt voor Nacon en ontwikkelaar KT Racing. Volgens de makers is dit sluitstuk dan ook de meest uitgebreide game van de serie geworden , maar stuurt hij nog even strak als voorheen?

Complete package

Om kort te gaan: ja. De hoeveelheid content die Generations voorschotelt, is waanzinnig. Je krijgt zo goed alle locaties uit de geschiedenis van de reeks, een heleboel rallymonsters, aangevuld met classic cars en de hybride Rally1-racewagens die al in WRC 10 hun opwachting maakten.

Die laatste soort vergt wat extra aandacht:hier moet je ook de batterij leren managen en één van de drie beschikbare instellingstypes kiezen. Al vrezen we dat al dat tweaken niet voor de doorsnee racefan is weggelegd. Ermee racen wel, en de combo van het aantal pk dat de hybride wagens uitbraken levert echt wel vermaak op.


1 WRC Generations review 1 1

De veteranen zullen dan weer misnoegd zijn dat ze in de Career Mode, alweer eerst in WRC 2 of WRC 3 mogen starten. Leuk voor nieuwe spelers, bummer voor de ouwe rotten die het ondertussen al gezien hebben.

De toevoeging van de Leagues, waarmee je kan racen tegen andere piloten van jouw niveau en zo beter scoren in de ranking is wel een mooie toevoeging. Zie het als een soort asynchrone multiplayeroptie die Quickplay en Clubs combineert, maar dan online. Daardoor krijg je dagelijkse en wekelijkse challenges voorgeschoteld waarin je het opneemt tegen een groep van 30 spelers waar je vooraf mee gematcht werd tijdens een kwalificatie-week.

Is ook verdwenen: de Anniversary Mode uit deel 10, al kan je wel nog steeds met de wagens uit dat onderdeel aan de slag. En wil je echt eens gek doen, dan kan je in de Career-mode ook je eigen team gaan samenstellen en eigen wagen ontwerpen. De ontworpen liveries kan je uitwisselen met de community. Zonder dat je deze optie eerst moet vrijspelen.

5 ss cc6ba56413fb0f83e982f038ad618a4a23e72c5c.1920x1080

Driften op grint

WRC Generations is meer arcade dan simulatie. Al betekent dit niet dat er geen finesse in het rijgedrag zit. De auto’s sturen nog steeds als een tierelier en zelfs kleine stuuraanpassingen hebben – net als de verschillende ondergronden – een invloed op het weggedrag van je bolide. Zeker als je op de PS5 aan de slag gaat: de DualSense laat je voelen op welke ondergrond je aan het rijden bent. Het bijna volledig ontbreken van laadtijden, de audio vanuit je controller en de feedback die je krijgt vanuit de triggers wanneer je vb. gas wil geven als je aan het slippen bent, zijn best geslaagd.

Al moet het ons van het hart: de auto’s klinken nog steeds eerder als grasmachines dan als scheurijzers. Ook van de graphics geraken we echt niet opgewonden: de engine van KT Racing begint na al die jaren zijn leeftijd te tonen, en de wisselende weersomstandigheden, schaduwen en water maken het hem ook niet makkelijk. Spijtig, want nieuwkomer Zweden is bijvoorbeeld wel een blikvanger.

WRC Generations is een best leuke afsluiter van een tijdperk, al zijn we tegelijk erg benieuwd welke richting Codemasters onder de vleugels van EA uit zal gaan met de rallyreeks.

7.6
WRC Generations
  • best of van WRC
  • nieuwkomer Zweden is een hit
  • toevoeging van hybride wagens
  • de racemonsters sturen best strak
  • gedateerde visuals
  • auto's klinken als grasmachines

BESLUIT

Deze Generations betekent Nacons afscheid van de WRC-licentie. Het is een soort best of geworden die vooral uitblinkt in de hoeveelheid content. Zowat alle landen en wagens uit de reeks zijn aanwezig, al kan je het aantal nieuwigheden op één hand tellen.

Een reactie achterlaten