fbpx

Wordt Telltale’s The Walking Dead dan toch afgemaakt?

Telltale

Toen het nieuws vorige week bekend raakte dat Telltale Games zou sluiten, was het lot van heel wat games onbekend. Hoe zit het dan met The Walking Dead: The Final Season? Met The Wolf Among Us 2 en Stranger Things, die onlangs aangekondigd zijn? Die laatste twee titels blijven helaas geannuleerd, al wil Telltale The Walking Dead proberen af te maken.

Zo is de studio ‘actief op zoek’ naar een manier om Clementine’s verhaal te vervolledigen. Het laatste seizoen van The Walking Dead zou vier episodes lang zijn, maar door het slechte nieuws werd de release van de twee laatste afleveringen toch bedreigd. Telltale trok naar Twitter om goed nieuws te brengen:


Verschillende bedrijven hebben de studio schijnbaar gecontacteerd om bij de ontwikkeling van die laatste twee episodes een handje toe te steken. Hoe lang we daarop moeten wachten, is niet bekend, maar de fans reageren opgelucht. Zij zijn immers blij dat Clementine een mooie afsluiter krijgt.

Toch worden de positieve reacties bedolven onder een vloedgolf aan negatieve kritiek aan het adres van Telltale. Veel mensen vinden namelijk dat Telltale zijn ontslagen werknemers eerst een ontslagpremie moet betalen, alvorens de game af te werken. Zelfs Cory Barlog, gameregisseur van God of War, mengt zich in de discussie.

En zo zijn er talloze reacties op de onthulling van de vervollediging van The Walking Dead. Niet alleen fans veroordelen de acties van Telltale Games, ook werknemers zijn allesbehalve blij met het nieuws. Geen wonder dat er een rechtszaak op gang getrokken worden.

Dat het laatste over Telltale Games nog niet geschreven is, mag duidelijk zijn. Wij houden de situatie nauwlettend voor jullie in de gaten!

Een reactie achterlaten