fbpx

WOII-shooter Brothers in Arms krijgt eigen tv-serie

brothers in arms

De ooit populaire WOII-shooter Brother In Arms maakt een comeback, maar dan als tv-serie. Ontwikkelaar Gearbox zal mee de tv-reeks produceren. De serie zal niet de plot van de games volgen, maar het verhaal vertellen van de geclassificeerde missie Exercise Tiger, waarbij heel wat Amerikaanse soldaten sneuvelden door eigen vuur.

Ontwikkelaar Gearbox maakte het nieuws op zijn website bekend. Randy Pitchford, baas van de studio, zal zelfs de tv-productie produceren en ondersteuning bieden bij het script. Primair scenarist is echter Scott Rosenbaum die eerder al uitvoerend producent was voor Queen of the South en scenario-schrijver voor V and Gang Related. Fans van oorlogspektakels zullen ook blij zijn om te horen dat Richard Wheland eraan meewerkt. Dat is een veteraan van Band of Brother en The Pacific.


De tv-serie neemt missie Exercise Tiger onder de loep. Dat was een oefening ter voorbereiding van D-day. Door een slechte communicatie ging de oefening compleet de mist in, waardoor tal van soldaten het leven lieten door eigen vuur. Daarbovenop werd een konvooi, dat zich in gereedheid had gebracht om de landing na te bootsen, aangevallen door Duitse U-boten. In totaal sneuvelden er zo’n 750 Amerikaanse soldaten. Een zwarte bladzijde in de Amerikaanse oorlogsgeschiedenis die de regering in de doofpot trachtte te steken.

Brothers In Arms was een tactische WOII-shooter die prat ging op authenticiteit. Na drie hoofdgames wou Gearbox met Brothers In Arms: Furious Four in de voetsporen treden van Quentin Tarantino, maar de over-the-top Nazi killing experience werd jammer genoeg afgevoerd.

Een reactie achterlaten