fbpx

Winkelketen Game Mania getroffen door cyberaanval

Game Mania

Heb jij een account bij Game Mania? Dan kan je best je wachtwoord veranderen. De winkelketen heeft bekendgemaakt dat het slachtoffer werd van een cyberaanval. Daarbij gingen hackers aan de haal met zowel bedrijfsinformatie als persoonsgegevens.

Game Mania onthult dat het ging om een ransomware aanval, die werd uitgevoerd op maandagochtend rond 03u00. De daders kregen toegang tot een server waarop allerlei bedrijfsinformatie opgeslagen was. Ook klantengegevens werden gestolen, waaronder namen, adressen, e-mailadressen en telefoonnummers.


De gegevens die buitgemaakt werden in de aanval, worden mogelijk gebruikt voor phishing in de toekomst. Krijg jij een verdacht bericht van Game Mania met de vraag om geld over te maken of je wachtwoord te wijzigen? Ga er dan niet op in en meld het bij verdacht@safeonweb.be.

Verder laat Game Mania weten dat er een onderzoek gestart is naar de ransomware aanval. De keten belooft de situatie zo snel mogelijk uit te klaren en biedt zijn excuses aan voor eventuele ongemakken.

Een reactie achterlaten