fbpx

Wij speelden Animal Crossing: New Horizons

animal crossing new horizon

Op vlak van releases is 2020 suf begonnen, maar er is binnenkort beterschap in zicht. Fans maken zich klaar voor de langverwachte nieuwe Animal Crossing, een sociale simulatie waarbij jij een tropisch eiland moet runnen en sociaal mag doen met de dierlijke eilandbewoners. Wij mochten van Nintendo de game al onder handen nemen bij hen op kantoor en zijn alvast in tropische sferen.

nook miles

Miles verzamelen

Animal Crossing-fans kunnen makkelijk maanden op hun virtuele eiland vertoeven. Voor nieuwkomers kan dit toch wat bevreemdend overkomen, er is immers geen echt einddoel in deze simulatiegame. Alles mag en niets hoeft. Om nieuwkomers met de serie te laten kennismaken, introduceert Nintendo daarom het Nook Miles-programma. Dit zijn dagelijkse opdrachten die je kan voltooien voor reisorganisator Tom Nook. Als je daar zin in hebt tenminste. De beloningen zijn heel gevarieerd, gaande van extra spullen die je niet in de winkel kan kopen, speciale titels voor op je paspoort tot extra inventory ruimte voor je personage


Vooral dat laatste klinkt als muziek in de oren. In vorige delen zijn we immers meermaals gestruikeld over de beperkte capaciteit van die opbergruimte. Nog een pluspunt: ook wie weinig tijd heeft kan de opdrachten van Tom Nook makkelijk behalen. Sterker nog: wij hadden er al enkele voltooid voor we er erg in hadden. Zo verdien je punten terwijl je insecten vangt, wanneer je meubels koopt en zelfs als je gereedschap stuk gaat. Dat gebeurt trouwens vrij snel en we vreesden al dat we Breath of the Wild-gewijs elke dag op zoek zouden gaan naar nieuwe tools, maar men verzekerde ons dat we later veel duurzamere materialen kunnen craften.

Doe het gewoon zelf

Craften? Jazeker, waar je in voorganger New Leaf beperkt was tot het aanbod dat die dag toevallig bij jou in de rekken lag, kan je nu zelf je meubels in elkaar steken. Hiervoor hoef je niet echt een handige Harry te zijn. Je verzamelt gewoon de materialen die op je ‘Do It Yourself- fiche’ staan en brengt ze naar je werkplaats. Daar steek je in geen tijd een werktafel of een tweepersoonsbed in elkaar. Deze DIY-fiches kan je trouwens ook verdienen met Nook Miles, maar wij vonden er zelfs eentje in een fles die op het strand was aangespoeld. We hopen dat spelers op deze manier ook fiches met elkaar kunnen uitwisselen maar kregen hierover geen bevestiging van Nintendo, die natuurlijk nog enkele verrassingen achter de hand wil houden.

Heb je hulp nodig bij het verzamelen van materialen? Niet alleen kan je rekenen op de online community maar je kan nu ook met vier spelers tegelijk lokaal spelen op één Switch-console. De leider bepaalt op dat moment waar de groep heen gaat, maar die leidersrol kan je makkelijk aan elkaar doorgeven door je controller te schudden. Overigens hoef je geen schrik te hebben dat bezoekers jouw droomeiland ongewenst verwoesten, alleen spelers die je vertrouwen waard zijn geef je toegang tot bepaalde opties, zoals het al dan niet kunnen hanteren van een bijl. Handig!

Animal crossing

Happy Home Designer

In Happy Home Designer, een spin-off titel van de Animal Crossing reeks, introduceerde Nintendo een nieuwe manier om je huis in te richten. Voortaan hoefde je personage niet meer elk meubelstuk te sjouwen, maar kon je via een speciaal menu alles zelf veel sneller op de juiste plek zetten. Deze functie is gelukkig ook geïmplementeerd in New Horizons. Het viel ons trouwens op hoeveel ruimer het aanbod aan meubels is geworden. En bovendien ben je niet meer beperkt tot binnenshuis, maar kan je ook buiten je meubeltjes kwijt. Uiteraard kan je ook weer grotere projecten bouwen zoals een standbeeld, een basketterein en zelfs een heuse vuurtoren.

Ben je niet tevreden over de lay-out van je eiland? Dan kan je nu ook voor God spelen en alles aanpassen naar eigen goeddunken. Wil je een waterval in het midden van je dorp? Geen probleem. Liever een heuvelachtig of net een vlak eiland? De keuzes lijken wel eindeloos en we zijn heel benieuwd naar de paradijsjes die de community ongetwijfeld op ons los zullen laten.

animal crossing new horizons japanese commercials march5 fish room banner 790x420

Fan Service Deluxe

Even was er paniek in de Animal Crossing community: zou er op het eiland ook plaats zijn voor een museum zoals in vorige delen? Krijgt publiekslieveling Isabelle nog een plekje naast Tom Nook? En zal het spel na release nog ondersteund worden? Gelukkig kunnen we op al die vragen volmondig ‘ja’ antwoorden.

Het museum keert terug en ziet er beter uit dan ooit. Je kan er nu wandelen tussen de levensechte dinofossielen en ook het aquarium kreeg een visuele upgrade. De gevederde museumdirecteur Blathers komt al vrij vroeg je eiland bezoeken en als je hem genoeg kan motiveren, zal hij snel inzien dat jouw eiland een eigen museum verdient.

Jouw gids Isabelle lijkt dan weer dezelfde rol op zich te nemen als ze deed ten tijde van New Leaf, al deelt ze voortaan een bureau met Tom Nook, die in dit deel weer duidelijker naar de voorgrond is getreden.

De beste Animal Crossing ooit?

Tenslotte belooft Nintendo zeker een jaar lang gratis updates voor de game. Zo wordt al vrij snel een Paasevenement op ons losgelaten en worden we later op nog vele andere events getrakteerd. Tijdreizigers kunnen de klok dan nog steeds aanpassen op hun Nintendo Switch, maar de evenementen zullen voortaan voor iedereen op dezelfde dag te spelen zijn om spoilers te voorkomen.

Als je het ons vraagt wordt New Horizons gewoon het beste deel uit de serie. Alles wat de vorige games zo fantastish maakte is aanwezig. De toevoeging van het Nook Miles programma, crafting en de mogelijkheid om echt alles aan je eiland aan te passen zijn de kersen op een taart die voordien al erg smaakte.

Animal Crossing: New Horizons verschijnt op 20 maart voor de Nintendo Switch.

Nog niet overtuigd? Check dan onze 5 redenen waarom elke volwassene Animal Crossing moet spelen in het nieuwe nummer van Invader Magazine.

Een reactie achterlaten