fbpx

Watch Dogs 2 verkoopt een pak minder dan voorganger

Terwijl de originele Watch Dogs hoge toppen scheerde, moet Watch Dogs 2 het momenteel met een pak minder exemplaren stellen. Ondanks de lovende reviews kan het tweede deel niet de eerste plaats van de Britse charts veroveren tijdens zijn lanceringsweek.

Call of Duty: Infinite Warfare mag zich kronen tot verkoopkoning van de afgelopen week. Het verschil zou heel miniem zijn tussen de first-person shooter van Activision en het hackerswalhalla van Ubisoft, maar je moet wel weten dat eerstgenoemde 46 procent slechter presteert tegenover vorig jaar.


Enkele rekenwonders bij NeoGaf schatten dat er ruwweg 80.000 exemplaren over de Britse toonbank schoven. Een groot contrast als je het vergelijkt met de 380.000 kopieën die de eerste Watch Dogs aan de man bracht tijdens de eerste week na release.

Natuurlijk moet je deze cijfers met een flinke korrel zout nemen. De eerste Watch Dogs verscheen immers in een periode waar het op vlak van gamereleases windstil was (mei) en het aanbod PS4- en Xbox One-games nog een heel stuk lager lag. Watch Dogs 2 moet daarentegen opboksen tegen enkele grote franchises. Bovendien zijn deze statistieken gebaseerd op cijfers van fysieke retailers, dat terwijl de digitale verkoop van games de afgelopen twee jaren een steile vlucht heeft genomen. Appels en peren dus, en die vallen moeilijk te vergelijken.

Hieronder nog de top 10 van meest verkochte games afgelopen week in Groot-Brittannië:

 1. Call of Duty: Infinite Warfare
 2. Watch Dogs 2
 3. FIFA 17
 4. Battlefield 1
 5. WWE 2K17
 6. Forza Horizon 3
 7. Dishonored 2
 8. The Elder Scrolls 5: Skyrim Special Edition
 9. Grand Theft Auto V
 10. Assassin’s Creed: The Ezio Collection

REACTIES (1)

 1. SvenT23

  En terecht. Zal ze leren de hele tijd dikke crap uit te brengen, dit is de backlash van watch dogs 1 wat ze nu voelen.
  Het vertrouwen in Ubisoft is gewoon weg.

Een reactie achterlaten