fbpx

Wasteland 3 aangekondigd – mét multiplayer

Role-playing-fans overal mogen jubelen: ontwikkelaar inXile heeft namelijk Wasteland 3 aangekondigd. Daarbij zijn ook meteen enkele nieuwe features voor de post-apocalyptische RPG aangekondigd.

Meest in het oog springende vernieuwing: deze keer is er multiplayer aanwezig. Deze volgt het hoofdverhaal, en kan zowel synchroon als asynchroon gespeeld worden. Zo moet je niet steeds rekening houden met de progressie van je vrienden! Je kunt daarenboven tijdens het samenspelen beslissen om elk andere activiteiten te doen, en zo sneller meer terrein te verkennen.


Deel drie speelt zich af in een bevroren versie van Colorado. Jij speelt als de enige overlevende van een Desert Ranger squad genaamd Team November en bouwt langzaam een reputatie uit voor de Rangers. Ook bouw je een eigen Ranger Base uit. Er is een nieuw dialoogsysteem aanwezig, alsook omgevingsgevaren en een volledig opnieuw ontworpen gevechtssysteem.

Speciale vermelding voor de voertuigen. Ook deze vallen up te graden. Je kunt er voorts ook items in bewaren, ermee de omgeving verkennen en het zelfs tijdens gevechten als cover gebruiken.

Wasteland 3 maakt opnieuw gebruik van crowdfunding, maar deze keer via Fig – een platform gecreëerd door en voor videogamedevs. Het streefdoel om in te zamelen is 2.75 miljoen dollar. Ambitieus! De campagne gaat op 5 oktober van start.

Een reactie achterlaten