fbpx

Walmart bant reclame voor videogames in winkels

Na de dodelijke schietpartij in twee Walmart-winkels in de VS waarbij 24 mensen het leven lieten, heeft winkelketen Walmart besloten om posters en displays van videogames uit hun winkels te halen. De verkoop van wapens wil Walmart echter niet aan banden leggen. De wereld op zijn kop?

Het management van Walmart deelde via een interne memo mee dat winkeldisplays van actiegames tijdelijk verwijderd moet worden. Ook democonsoles moeten worden uitgeschakeld en worden binnenkort geüpdate met niet-gewelddadige games. Dit uit respect voor de slachtoffers van de schietpartij in El Paso. De memo vond zijn weg naar Twitter en Reddit:


De woordvoerster van Walmart bevestigde het nieuws en vermeldde meteen dat het maar om een tijdelijke maatregel gaat. De winkelketen overweegt echter niet om echte wapens uit de winkels te verwijderen. Ook al pleiten zelfs vele Walmart-werknemers voor een verbod.

Walmart heeft zo’n 4750 winkels in de VS en is al twee decennia lang één van de grootste wapen- en munitieverkopers van het land. Klanten mogen in de winkels vuurwapens dragen (in de staten waar het legaal is) en werknemers moeten verplicht elke drie maanden wapentraining volgen.

De beslissing om winkelreclame voor  games tijdelijk te verwijderen is op zijn minst apart. Die beslissing komt er vooral nadat president Trump videogames aanwees als een van de oorzaken van de schietpartijen.

REACTIES (1)

  1. Damadtree

    Only in America…

Een reactie achterlaten