fbpx

Voormalig Counter-Strike Pro veroordeeld tot 116 jaar cel

NJYWUEGWZFEYHOZILSRJW5ULQM.png

In Brazilië is Shayene ‘ShAy’ Victorio, die jarenlang professioneel Counter-Strike speelde, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 116 jaar. De Braziliaanse werd veroordeeld voor fraude. Tussen 2013 en 2017 runde Victorio een online shop, maar zo’n 118 klanten die bij haar iets bestelde, kregen hun goederen niet toegestuurd.

Volgens de advocaat van Victorio,  ging het bij deze bestellingen om een administratieve fout. Hij wees er namelijk op dat het bedrijf dat Victorio meer dan 10.000 orders wel correct afgehandeld heeft. De advocaat gaat in beroep en eist daarbovenop een schadevergoeding omdat hij vindt dat Victorio slachtoffer werd van laster en eerroof.


Ondanks het zware vonnis, is Victorio niet in voorhechtenis. De Braziliaanse wet bepaalt namelijk dat een veroordeelde niet opgepakt moet worden als-ie in beroep gaat. Als Victorio de rechtszaak verliest, moet ze haar gevangenisstraf wel uitzitten. Maar zelfs dan kijkt ze tegen een zittijd aan van 30 jaar, aangezien dat de maximum gevangenisstraf is in het land.

Victorio werd vooral bekend als professionele Counter-Strike speler. Ze begon ermee in 2008 en speelde op hoog niveau tot 2019. Sindsdien gaat ze door het leven als influencer en streamer.

Een reactie achterlaten