fbpx

Volgens Pornhub zijn PlayStation gamers de grootste rukkers

PS5 pornhub 1

Met het einde van het jaar in zicht, heeft PornHub opnieuw een leuk overzicht gepubliceerd met de meest opvallende statistieken van 2021. Ook dit jaar brengt dat een paar geinige weetjes aan het licht over de game community. Zo lijken vooral PlayStation-gamers de betere natuurfilms aardig te appreciëren. We duiken er even in.

PlayStation is de grootste

Eerste parameter die PornHub onderzocht, is welke consoles het vaakst gebruikt worden om naar de website af te zakken. Daaruit blijkt dat PlayStation gamers maar al te graag een natuurfilmpje meepikken. Maar liefst 60,6 % van al het consoleverkeer kwam van een PlayStation-console. Dat is zo’n 17,6% meer dan 2020. Best opvallend, aangezien de PS5 niet eens een webbrowser heeft. Ondanks alle moeite van Sony om obscene content van de console te houden, trekken gamers zich er duidelijk geen ruk van aan.


Tweede grootste aandeel van consoleverkeer gaat naar Xbox met zo’n 36,8%. En zelfs 2,2% van de trafiek kwam nog via PlayStation Vita. Je hebt maar één hand nodig om dat ding vast te houden, zeker? Het aandeel van Nintendo is dan verwaarloosbaar, met slechts 0,4%. Al ligt dat ook aan het feit dat de Nintendo Switch geen webbrowser heeft.

Kanttekening is natuurlijk dat de cijfers in het verlengde liggen van de verdeling van de consolemarkt. Gezien de PS4 afgelopen generatie de populairste console was, is het niet meer dan logisch dat de grootste trafiek van die console komt.

 

Console trafiek

Fortnite porno nog steeds populair

Nu goed, genoeg over de trafiek. Laten we even kijken welke games en vooral welke personages het populairst waren. Opvallend genoeg is daar niet bijster veel veranderd. Fortnite blijft de populairste zoekterm. Op de tweede plaats staat Minecraft. Vreemd, want je zou denken dat gamers grotere fans zijn van rondingen en gladde texturen in plaats geblokte vormen.

Ook Overwatch blijft bijzonder populair, al is de vierde plaats voor Pokémon toch licht schokkend. Niet alleen omdat personages in die games meestal minderjarig zijn, maar ook omdat… Pokémon? Ach ja, ieder z’n ding natuurlijk. Grootste nieuwkomer is dan weer Genshin Impact, wat niet heel verrassend is gezien het design van die game.

Videogames

Lara Croft scoort het hardst

Op gebied van gamepersonages vinden we zowel klassiekers als nieuwe gezichten terug. Zo zien tal van gamers een stoute Lara Croft graag aan het werk, maar kijken ze ook naar D.va uit Overwatch. Daarnaast zijn de nachtelijke escapades van Super Mario en Prinses Peach zeer populair.

Jill Valentine verovert eveneens een plekje in de top-5, allicht door de remake van Resident Evil 3. En natuurlijk doet Tifa Lockhart uit Final Fantasy VII het ook niet slecht. Enige wat wij ons afvragen, is waar Lady Dimitrescu in godsnaam uithangt. Toen Resident Village uitkwam, was er veel te doen rond de reusachtige dame, al zie je dat in dit overzicht niet terug.

gamepersonages

Wat denk jij? Akkoord met het overzicht? Of staat jouw favoriet er niet tussen? En indien niet, wie is dat dan? Laat het weten in de comments.

Een reactie achterlaten