fbpx

Volgende Call of Duty krijgt wellicht weer singleplayer campaign

Call of Duty

Hoewel Call of Duty: Black Ops 4 de formule van de reeks grondig door elkaar schudt en het doet zonder singleplayer campaign, lijkt het erop dat de volgende telg in de franchise, meteen voor next-gen consoles, wel een singleplayer campagne zal hebben.

Infinity Ward, bedenker van de reeks en ook de studio verantwoordelijk voor de nieuwe game, heeft namelijk een vacature online geplaatst die doet vermoeden dat de volgende Call of Duty een campagne krijgt. De ontwikkelaar is namelijk op zoek naar een narrative scripter, ofwel scenarist.


Behalve ervaring met het vertellen van verhalen via games, moet de gezochte sollicitant ook overweg kunnen met zowel singleplayer- als multiplayerdesign. Een vaste singleplayer campaign is daarom nog geen zekerheid, maar de kans is er wel.

Natuurlijk blijft het gissen, maar we moeten in het achterhoofd houden dat Infinity Ward de beste campaigns en set-pieces van de reeks heeft geleverd. Denk maar aan de Modern Warfare-titels. Het zou zonde zijn als Activision dat talent laat liggen.

Hoe het ook zij, de game is in ontwikkeling voor next-gen consoles, dus wordt het sowieso nog een tijdje wachten. Begin alvast maar te raden naar de ondertitel van de game.

Een reactie achterlaten