fbpx

Verhuist Uncharted straks naar andere ontwikkelaar?

Dat Uncharted 4: A Thief’s End de laatste game in de avonturenreeks wordt, gemaakt door Naughty Dog, dat weten we al langer. Maar volgens de ontwikkelaar zou dat toch niet het einde van de reeks betekenen. In een interview met Gamesradar liet game director Neil Druckmann vallen dat de kans bestaat dat de reeks toch naar een andere ontwikkelaar verhuist.

Dat kan volgens Naughty Dog echter enkel als die studio ook de essentie van de reeks kan vatten: “Als die partij een fantastische Uncharted-game kan maken, zou ik dat geweldig vinden,” vertelt Druckmann. “Ik wil wel een Uncharted-game spelen waar ik voor een keer niet aan meegewerkt heb.”


Maar de reeks helemaal loslaten? Dat kan volgens Druckmann nooit. “Vanzelfsprekend zouden we als bedenkers van de reeks nog een grote rol spelen. We willen er zeker van zijn dat ze het helemaal goed hebben.”

In het verleden werden de PS Vita-games Uncharted: Golden Abyss en Uncharted: Fight for Fortune ontwikkeld door Sony Bend en Uncharted: The Nathan Drake Collection werd gemaakt door Bluepoint Games. Maar welke studio de franchise zou kunnen overnemen? Dat valt volgens Druckmann nog te bekijken.

Sowieso verzorgt Naughty Dog nog voor alle DLC die gepland staat voor Uncharted 4: A Thief’s End én start Naughty Dog binnenkort aan enkele nieuwe projecten. Een sequel voor The Last of Us is een mogelijkheid volgens Druckmann. Wat ze ook maken, Naughty Dog is ervan overtuigd dat ze nog meer uit de PlayStation  kunnen halen.

De PS4 exclusive Uncharted 4: A Thief’s End komt uit op 10 mei. Almost there.

REACTIES (4)

 1. Yoshi Mertens

  Das nu eens nieuws! Ik heb nog men bedenkingen bij deze zet, maar anderzijds ben ik nog nooit teleurgesteld geweest in Naughty Dogs, dus misschien is het gewoon tijd voor iets nieuw en fris van de hand van de studio 🙂

 2. JButter

  Ik hoop van niet. Als Naughty Dog dit als einde van de serie zien kan dat beter zo zijn. Geen reden om deze serie uit te melken en te laten verwateren.

 3. StraightOuttaBelgium

  Benieuwd of er iemand uncharted beter kan maken dan Naught Dog,zou sterk zijn.

 4. FatalExperiment

  Zoals al eerder hier gezegd dat hoeft geen ramp te zijn. Ik kijk wel eens uit naar een andere game van de studio. Al zou ik een nieuwe crash bandicoot wel eens cool vinden. Dat waren nog eens goeie tijden!

Een reactie achterlaten