fbpx

Vergelijkingsvideo zet Far Cry 2 en 5 naast elkaar

Hope County van Far Cry 5 is ontegensprekelijk een prachtig uitgewerkte locatie. Desondanks is een kritische YouTuber opgevallen dat niet alles beter is ten opzichte van Far Cry 2. In een vergelijkingsvideo zet hij beide games naast elkaar en valt op hoe bepaalde animaties en effecten gedetailleerder waren in het oudere deel.

Far Cry 2 verscheen tien jaar geleden voor PS3, Xbox 360 en pc. In 2008 kon de game vooral scoren met enkele indrukwekkende effecten en animaties. Zo spreidde het vuur keurig uit over de grasvlakte naar bomen en werd de vegetatie aangetast. Snakkend naar hun laatste adem probeerden vijanden jou nog af te knallen. Opvallend genoeg werden de vuureffecten teruggeschroefd in de latere games en is de doodstrijd van tegenstanders aanzienlijk ingekort.


In de video worden nog een aantal andere zaken vergeleken die opvallend anders zijn in Far Cry 5. Nochtans draait het laatste deel op een verbeterde versie van dezelfde Dunia Engine. Uiteraard valt het niet tegen te spreken dat Hope County een pak gedetailleerder en diepgaander is dan de wereld uit Far Cry 2.

Een reactie achterlaten