fbpx

Valve wil Xbox Game Pass naar Steam brengen

game pass steam deck

Gabe Newell, de man achter Valve, wil de Xbox Game Pass naar Steam brengen. Hij heeft geen plannen om een eigen Steam Pass op de markt brengen, maar ziet een samenwerking met Microsoft helemaal zitten.

Het kan wel eens de volgende belangrijke stap zijn in de business-relatie tussen Valve en Microsoft. Zo heeft Microsoft al bekendgemaakt dat het games niet meer exclusief lanceert via de Microsoft Store, maar ook via Steam. Ook Bethesda kondigde al aan dat het zijn game launcher binnenkort vaarwel zegt om te migreren naar Steam.


De Xbox Game Pass op Steam lijkt de volgende stap en dat ziet Gabe Newell zitten. “Een gelijkaardig abonnement op poten zetten, hoeven we niet zelf te doen,” vertelt Newell aan PC Gamer. “Zo’n aboservice is duidelijk een erg interessante optie voor spelers. Daarom zouden we graag samenwerken met Microsoft om de service ook op Steam aan te bieden.”

Een goedkope aboservice voor Steam-gebruikers en een gigantisch publiek erbij voor Microsoft. Win-win toch? De integratie zou trouwens behoorlijk makkelijk kunnen, gezien EA Play ook al verkrijgbaar is via Steam.

Zitten we binnenkort op de Steam Deck alle titels van de Xbox Game Pass te spelen? Ons lijkt het alvast een fantastisch idee.

Een reactie achterlaten