fbpx

Valve heeft nu al plannen voor Steam Deck 2

Steam Deck 2

Van plan om een Steam Deck te kopen? Dan kan je misschien best nog even wachten. Valve heeft aangekondigd dat het al plannen heeft voor een opvolger van de handheld gaming pc. Steam Deck 2 wordt nog krachtiger dan de eerste versie en mikt op nieuwe features dat een desktop gaming pc niet heeft.

Valve mede-oprichter Gabe Newell onthulde de plannen in een interview met Edge Magazine. Valve wil een krachtigere versie van de Steam Deck maken, omdat blijkt uit de preorders dat de meeste consumenten kozen voor de duurste versie van de Steam Deck. Gamers willen volgens Valve een duurdere, krachtigere handheld.


Valve wil gamen op de Steam Deck nog meer gaan toespitsen op handheldgaming. “De eerste stap is om geweldige games op de handheld te kunnen spelen,” vertelt Newell. “Bij de volgende versie gaan we vooral kijken wat de mogelijkheden zijn van de handheld om dingen te doen die op desktop bijvoorbeeld niet mogelijk zijn.”

Newell is benieuwd hoe ontwikkelaars zullen omgaan met de software die Valve creëerde voor de Steam Deck. Hij ziet ook tal van mogelijkheden voor virtual reality. “Steam Deck levert een mobiele high performance game-ervaring die voor VR-games ook kan worden ingezet. De eerste versie is echt nog maar de eerste stap richting mobile pc gaming.”

Stel je voor: aan handheldconsole waarmee je on the go VR-games mee kan spelen. Als we dan Augmented Reality er ook bij betrekken, wordt het helemaal geschift.

Een reactie achterlaten