fbpx

Vader haalt zoon van school zodat hij professioneel Fortnite speler kan worden

Thuisblijven van school om te gamen? Wij mochten het alvast nooit. dat is anders voor de 16-jarige Amerikaan Jordan Herzog. De tiener droomt ervan om professionele Fortnite-speler te worden dat zijn vader hem definitief van school haalde.

Volgens de krant The Boston Globe stopte Jordan Herzog – online heet ie Crimz – met goedkeuring van zijn vader vorig jaar al op de middelbare school van het stadje Sudbury. Dik tegen de zin van zijn moeder. Omdat het wettelijk verplicht is volgt Jordan dagelijks enkele online, maar spendeert hij de rest van de dag aan Fortnite en ander games. Gemiddeld zo’n 8 à 10 uren per dag.


Vader Dave heeft zijn zoon als het ware ‘gekweekt’ om professioneel gamer te worden. Hij zag naar eigen zeggen het succes van esports al vroeg aankomen en stopte Jordan op 3-jarige leeftijd al een controller in de handen. Jordan was op zijn zevende al een getalenteerde Halo-speler en won op zijn twaalfde zijn eerste gametoernooi. Hij ontving 2.000 dollar aan game accessoires. Volgens Jordans vader schept een carrière als pro gamer het meest lucratieve toekomstperspectief voor zijn zoon.

Daarbovenop heeft de 49-jarige vader volgens de krant ook nog eens 30.000 dollar aan professioneel materiaal gekocht. Waaronder een gaming desk van 1.000 dollar die automatisch omhoog en omlaag kan. Dave – die zelf in de gameindustrie werkt – heeft ook de familievakantie uitgesteld zodat Jordan zijn focus op het gamen kan houden.

Volgens Jordan zelf is zijn ultieme doel eenvoudig: zoveel mogelijk geld verdienen met kampioenschappen zodat hij nooit meer hoeft te werken. Jordan heeft ondertussen zo’n 60.000 dollar gewonnen met toernooien. Hij heeft zich ook gekwalificeerd voor de Fortnite World Cup dat eind deze maand plaatsvindt. Epic Games heeft zo’n 30 miljoen dollar veil als prijzengeld voor het toernooi. De kampioen mag 3 miljoen dollar meenemen naar huis.

Volgens de The Boston Globe werken vader en zoon bijzonder intensief om hun collectieve droom te verwezenlijken. Zo intensief dat Jordan haast nooit met zijn gezin aan tafel zit, maar gewoon alleen voor de computer zijn maaltijd eet. Dave speelde ook graag tennis, maar dat mag niet meer omdat vader Dave bang is dat zijn zoon een polsblessure zou oplopen.

Vader Dave begrijpt de kritiek van zijn omgeving niet: ‘Mocht het om piano spelen, acteren of sporten gaan, dan zouden mensen mijn inzet voor mijn zoons toekomst bewonderen. Maar omdat het over videogames gaat, vinden ze het kindermishandeling.’

Wat denken jullie? Zouden jullie van school gaan om professioneel Fortnite-speler te worden?

Een reactie achterlaten