fbpx

De ultieme weapon guide voor Borderlands noobs

De wapenkast van Borderlands 3 zit niet alleen een stuk voller dan in het vorige deel, er is ook flink wat veranderd. Elk van de negen wapenfabrikanten heeft voor nieuwe gun perks gezorgd. Met welke SMG, sniper rifle of vuilgebekte raketwerper je best gaat knallen? Geen vrees, Borderlands noob (of gamer met keuzestress), onze wapengids voor beginners helpt je op weg!

1. JAKOBS – voor échte gunslingers

Guns van wapenfabrikant Jakobs zien er niet alleen western uit, zo klinken ze ook. En ze hebben ricochet als perk! Schiet je een psycho door de weke delen (hersenen, scrotum,…) dan gaat de kogel er dwars doorheen, ketst hij af op de container erachter en raakt hij met wat geluk nog een andere onverlaat.


Pluspunt: ze zorgen voor meer schade dan guns van andere fabrikanten (guns van hetzelfde level).

Minpunt: helaas geen elemental effects hier. Enkel tonnen vuurkracht.

 

2. HYPERION – met extra bescherming

Voor wie lekker lang en vooral veilig wil mikken. Schiettuig van Hyperion tovert automatisch een schild tevoorschijn wanneer je de door je vizier tuurt.

Pluspunt: hoe langer je knalt, hoe preciezer de guns schieten. Ook mooi meegenomen.

Minpunt: je kan niet kiezen welk type schild je gun opwerpt tijdens het mikken.

 

3. COV – nooit meer herladen

Een nieuwe wapenmerk dat op een of andere manier gelinkt is aan de kwaadaardige tweeling waartegen je het opneemt. Deze guns gebruiken speciale energiemunitie die oneindig is, maar nog niet helemaal op punt staat.

Pluspunt: deze guns hebben oneindige munitie zodat je de trekker niet snel hoeft los te laten.

Minpunt: vuur je te lang, dan kan je gun in de fik schieten. Waarna je met een watergeweer of -flesje het ding moet blussen. Hou daarom het warmtemetertje rechtsonder in beeld goed in de gaten.

 

4. MALIWAN – ga eens Elementaal

Met deze guns kan je schakelen tussen twee verschillende Elemental modes, zoals vuur en elektriciteit bijvoorbeeld. Handig als je plots tegenover zo’n vuurbestendig psycho staat bijvoorbeeld. Kan je meteen switchen en hem 10.000 volt in de nek geven.

Pluspunt: deze guns laten ook charged shots toe. Hou de trekker even in, laat los en je vuurt een krachtigere shot af.

Minpunt: hebben we (nog) niet gevonden.

 

5. ATLAS – haha! jij bent ‘em!

Met geweren van Atlas vuur je eerst een tagkogel af, waarna de rest van de munitie die volgt. Handig voor snelle doelwitten die voortdurend weglopen van je vizier.

Pluspunt: ook vijanden achter een muurtje kan je zo trakteren op kogels en/of raketten.

Minpunt: je hebt slechts 1 tag per kogelmagazijn, dus goed mikken!

 

6. DAHL – extra fire mode

Elke Dahl heeft niet één, maar twee firemodes waartussen je kan switchen. Een sniper gun die je in een wip kan omtoveren tot assault rifle voor lange afstanden? Errug handig voor de tactische speler, maar nu ook niet revolutionair.

Pluspunt: wanneer je van firemode verandert, verandert de gun soms ook van uiterlijk. Pretty neat.

Minpunt: de firemodes worden random toegekend dus je moet wat geluk hebben.

 

7. TORGUE – lekker explosief

Voor als het mag knallen. Deze guns vuren kogels af die bij impact exploderen. Je kan ook voor sticky bullets kiezen die pas ontploffen wanneer je herlaadt (detonator mode).

Pluspunt: in detonator mode kan je verschillende sticky bullets op dezelfde vijand plakken. Massief veel schade tijdens baasgevechten!

Minpunt: hmmm…. even denken. Sticky bombs? Explosies? Rondvliegende ledematen? GEEN!

 

8. VLADOF – 2 guns in 1

Kies je voor Vladof dan mag je rekenen op guns met verschillende soorten underbarrels. Wat dacht je van een sniper gun die ook raketten schiet? Of een pistool waaraan een taser is vastgebonden?

Pluspunt: een SMG met shotgun underbarrel? YES PLEASE!

Minpunt: door de attachment zit je dubbel zo snel door je munitie heen.

 

9. TEDIORE – zelfmoordgeweren

Net als in de vorige Borderlands gooi je Tediore guns weg in plaats van te herladen. Waarna ze nog dienst doen als granaat, turret of drone die je vijanden vanuit de lucht bestookt. En dat allemaal terwijl in je handen een volgend exemplaar verschijnt.

Pluspunt: sommige exemplaren krijgen nu pootjes en lopen richting je vijand vooraleer te ontploffen.

Minpunt: sommige exemplaren doen dat al scheldend en da’s niet voor gevoelige zieltjes.

Een reactie achterlaten