fbpx

Uitgever Saints Row, Metro en Dead Island opgekocht door THQ Nordic

thq nordic darksiders horse

THQ Nordic, de uitgever van het populaire Darksiders, heeft uitgever Koch Media opgekocht. Die laatste is vooral bekend dankzij de producties van Deep Silver, waaronder MetroSaints Row, Dead Island. Concreet wil dit zeggen dat de games en ontwikkelingsstudio’s allemaal onder de naam THQ Nordic komen.

In het persbericht benadrukt de uitgever dat alle studios van Deep Silver niet geherstructureerd zullen worden. Hierdoor zouden de alle jobs veilig zijn. De naam Koch Media blijft bestaan en opereert in de toekomst als een aparte afdeling onder THQ Nordic.


Aanvullend bevestigt grote baas Lars Wingefors dat Deep Silver vier triple-A projecten uitbrengt in de komende periode. Hieronder valt ondermeer Metro Exodus, de volgende game van Volition en een nieuwe game van Dambuster.

THQ Nordic zal elk ontwikkelingsproces van dichtbij opvolgen en de budgetten op een correcte manier verdelen. Waarom? Simpelweg om de kwaliteit en de gezondheid te waarborgen. Zo hopen ze de gigantische investering van 121 miljoen euro grotendeels terug te verdienen via grote kleppers als Metro Exodus. Flaters als Homefront 2 en Agents of Mayhem moeten resoluut tot het verleden horen voor Deep Silver.

Interessant om te weten is dat deze deal een groot deel van het originele THQ terug samenbrengt. Nordic Games kocht in 2013 de THQ-naam en wist toen de franchises Darksiders, Titan Quest, Supreme Commander en Red Faction onder zich te brengen. Een jaar later veranderde het bedrijf zijn naam naar THQ Nordic. Deep Silver wist Saints Row en Metro op de kop te tikken bij de uitverkoop en kocht later ook Homefront over van Crytek. De overname brengt al deze games terug samen onder eenzelfde uitgever.

Een reactie achterlaten