fbpx

Uitbreiding SSD opslag voor PS5 komt er binnenkort aan

PS5 gamepass

Het beta testprogramma voor de PlayStation 5 is eindelijk van start gegaan en de eerste update is meteen een schot in de roos. Via de patch wordt het zogenaamde M.2 SSD geheugenslot geactiveerd, waardoor je de interne opslagcapaciteit van de console kan uitbreiden.

De PS5 wordt geleverd met een SSD van 825 GB waarvan het OS een flinke hap in beslag neemt. PS5-gebruikers zullen ervaren hebben dat die resterende 660 GB snel volstaat. Een uitbreiding met een NVMe SSD maakt komaf met dat probleem.


Cool is dat het expansieslot van de PS5 SSD’s ondersteunt met een opslagcapaciteit tot wel 4TB. Sony wijst gebruikers erop dat ze een M.2 SSD nodig hebben van het type PCIe Gen4 met een leessnelheid van 5,500MB/s of hoger.

Sony waarschuwt gebruikers dat de geïnstalleerde NVMe SSD voldoende warmte-afvoer moet krijgen. Sommige van die SSD’s worden geleverd met een vooraf geïnstalleerde heat sink, al kan je er ook zelf eentje bevestigen. Meer over de installatie van zo’n SSD en de 12 stappen die je moet volgen vind je hier.

In ieder geval zullen diverse Gen4 SSD’s compatibel zijn met de console, zoals deze Samsung 980 Pro. Al gokken wij dat Sony vanaf de officiële update zelf ook SSD’s met ingebouwde heat sink op de markt zal brengen voor wie zo min mogelijk aan hun PS5 willen sleutelen.

Een andere coole feature van de eerste beta-update is de ondersteuning van 3D audio voor je tv-speakers. De optie is toegevoegd onder de geluidstab bij de systeeminstellingen. Eenmaal je de feature activeert, zal je console via de DualSense controller de akoestiek van je game room meten, om zo de perfecte 3D audio instellingen te vinden voor jouw kamer.

Tot slot krijgen we nog enkele verbeteringen van de gebruikersinterface. Zo krijgt het Control Center nieuwe personalisatie-opties. En kan je voortaan berichten sturen naar vrienden en parties vanuit de Game Base. Verder krijgt de Friends tab een lichte make-over voor meer overzicht.

Wie de volledige lijst aan nieuwigheden en verbeteringen wil uitpluizen, kan dat via ResetEra.

Een reactie achterlaten