fbpx

Uitbreiding SSD opslagruimte PS5 niet mogelijk vanaf launch

PS5

Met de release van de PlayStation 5 om de hoek en games die maar liefst 1/5e van de SSD opslokken, zou je denken dat Sony zo snel mogelijk een uitbreiding van de opslagruimte voorziet. Niet dus. Sony bevestigt dat de PS5 geen uitbreiding van het geheugen ondersteunt vanaf launch.

In de PS5 zit een hypersnelle SSD van 825 GB, waarvan je zo’n 667 GB kan gebruiken voor games en apps. De opslagruimte zal je kunnen uitbreiden via het M.2 slot van de console. Alleen houdt Sony dat slot voorlopig softwarematig geblokkeerd. In de toekomst zal de toegang vrijgemaakt worden via een systeemupdate. Een externe HDD aan je PS5 koppelen om PS4-games te spelen, kan wel.


Volgens Sony hebben de huidige Solid State Drives, niet de juiste specificaties en kunnen ze daarom niet met de PS5 gebruikt worden. Zo moet de SSD een bandbreedte hebben van 5,5 GB/s en geconfigureerd worden zodat hij compatibel is met de speciale I/O chip, die de data flow vanuit de SSD mee bepaalt.

Door geheugenuitbreiding te blokkeren, kan Sony verhinderen dat gamers zelf gaan experimenteren met SSD’s en zo hun gloednieuwe console naar de vaantjes helpen. De kans is ook groot dat Sony wacht tot het zijn eigen officiële PS5 branded SSD geheugenkaarten op de markt brengt. Een ding is zeker: extra opslagruimte voor next-gen consoles wordt een dure aangelegenheid. Volgens deze gelekte info zo’n €120 voor 500 GB.

Wil je alles weten over de PS5? Check hier alle games en de nieuwste info omtrent Sony’s next-gen console.

REACTIES (1)

  1. Beetje vuil hé iets kopen en je later laten bloeden om er later goed mee uit de voeten te kunnen komen, 499 +500 999 sorry sony dit is misdadig

Een reactie achterlaten