fbpx

Ubisoft will van alle grote franchises free-to-play games lanceren

Ubisoft free to play

Ubisoft heeft bekendgemaakt dat het zijn strategie over een andere boeg gooit. Zo wil de uitgever minder afhankelijk zijn van grote blockbustergames en tegelijkertijd meer free-to-play ervaringen introduceren. Ubisoft deelde zijn nieuwe visie tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers.

De uitgever wil via die weg afstappen van 3 à 4 grote releases per jaar en liever een constante stream van inkomsten genereren met free-to-play games. Volgens Frederick Duguet, de CFO van Ubisoft, komt ‘de strategie om enkel AAA-blockbusters te lanceren niet meer overeen met de creatieve visie van de uitgever’.


“We kunnen op die manier het publiek van grote franchises een stuk groter maken,” vertelt Duguet. “We hebben veel geleerd van Hyper Scape, Brawhalla en Roller Champions die binnenkort verschijnt. Het moment is aangebroken voor kwalitatieve free-to-play games van onze grootste reeksen.”

Uiteraard was de mededeling genoeg voor Twitteraars om meteen de teloorgang van reeksen als Assassin’s Creed en Far Cry aan te kondigen. Al zal het zo’n vaart niet lopen volgens analisten. Sean Lama, senior analist bij Ubisoft, verduidelijkte het statement van de uitgever.

Zo zou free-to-play vanaf nu een groter inkomstenaandeel van Ubisoft verzorgen. Al zullen traditionele releases blijven bestaan. Volgens Lama is de nieuwe strategie vergelijkbaar met de evolutie die Call of Duty zag sinds de launch van Warzone.

Dat gezegd zijnde, zal Ubisoft met een sterk concept komen aanzetten om het succes van Warzone of Fortinte te evenaren. De uitgever waagde zich immers al aan free-to-play met Hyper Scape, maar dat liep met een sisser af.

De uitgever kondigde al Tom Clancy’s The Division Heartland aan, een free-to-play game in het universum van The Division. De game zou begin 2022 verschijnen op consoles en pc.

Een reactie achterlaten