fbpx

Volgende Splinter Cell wordt ‘nieuwe ervaring’ op verschillende platformen

Splinter Cell VR goggles

We hadden op E3 de aankondiging van een nieuwe Splinter Cell, maar die bleef uit. Yves Guillemot geeft ons nieuwe hoop dat we geheimagent Sam Fisher binnenkort zullen terugzien. Volgens de grote baas van Ubisoft wordt er wel degelijk gewerkt aan een nieuw hoofdstuk van de reeks.

In een interview met de Aziatische website Gamersky liet Guillemot vallen dat Splinter Cell niet per se een comeback zal maken als grote blockbuster, maar als een volledig nieuwe ervaring op meerdere toestellen. Verder zei hij het volgende:


“We werken aan de reeks om ze terug te brengen in de toekomst. Ik kan niet zeggen wanneer, want zulke dingen vragen tijd, maar we proberen elke reeks een comeback te geven via de juiste ervaring op het juiste moment.”

In een eerder interview liet Guillemot al vallen dat een comeback van Splinter Cell bijzonder uitdagend is, omdat de verwachtingen van de fans hoog gespannen zijn. De juiste ervaring op het juiste moment is daarom heel belangrijk.

Wanneer we de nieuwe Splinter Cell gaan zien en in welke vorm, is niet duidelijk. Een mobile game? Of VR-titel? Dat eraan gewerkt wordt, staat wel vast.

Een reactie achterlaten