fbpx

Ubisoft wijzigt Assassin’s Creed Odyssey dlc na controverse

Assassin's Creed Odyssey Kyra en Alexios sparta Griekenland

Hoewel tal van gamers enthousiast waren over Assassin’s Creed Odyssey, kan niet hetzelfde gezegd worden over het eerste dlc-verhaal van de game. Zo worden spelers geforceerd in een heteroseksuele relatie in de tweede episode van Legacy of the First Blade. Onzin volgens een aantal spelers, want dat beperkt de keuzevrijheid waarvoor Odyssey zo garant stond. Ubisoft ziet zich dan ook genoodzaakt om het avontuur aan te passen.

Uiteraard volgen er spoilers, dus wees gewaarschuwd. Wie Legacy of the First Blade al gespeeld heeft, zal gemerkt hebben dat je op het einde van episode 2, Shadow Heritage, in bed kan duiken met een belangrijk personage. Op die manier verwek je de eerste Assassin-nakomeling en dus ook de voorvader van alle latere assassins.


Genetisch gezien is het voor homoseksuele koppels niet mogelijk om kinderen te krijgen, dus forceert de game je in een heteroseksuele relatie. Een perfect rationele oplossing om de nalatenschap van de Assassins te garanderen, maar absoluut onaanvaardbaar voor spelers met een homoseksuele Alexios of Kassandra. Want voor hen gaat dit in tegen de basisprincipes van de game, die keuzevrijheid voorop stelt. Volgens velen dan ook een ontkenning van alle vorige daden van hun personage.

Wanneer het kind uiteindelijk geboren wordt, speel je meteen de trophy ‘Growing Up’ vrij. Opnieuw zout in de wonde voor de LGBT-community, want veel van hen ervoeren de trophy als een opmerking dat homoseksualiteit iets kinderachtig is waar je uit groeit.

Jonathan Dumont, Creative Director van de game, bood alvast zijn excuses aan. Met de heteroseksuele relatie wilden de schrijvers simpelweg aantonen dat Alexios of Kassandra het nodig vonden om hun geslacht verder te zetten, in het belang van de Assassin orde.

Om die reden worden een cutscène en zelfs enkele dialogen aangepast. Om zo de relaties beter te presenteren. De veranderingen worden doorgevoerd in de volgende patch, al is nog niet bekend wanneer die live gaat.

Ondertussen heeft GLAAD, een vereniging die opkomt voor de rechten van de LBGT-community in media, al getweet dat dit een belangrijke overwinning is:

Een reactie achterlaten