fbpx

Ubisoft werkt aan first-person Assassin’s Creed VR game

Assassins Creed Nexus

Tal van gamers hebben er ongetwijfeld al van gedroomd om deel uit te maken van het Broederschap der Assassijnen. En allicht wordt die droom binnenkort werkelijkheid, want volgens een vers lek werkt Ubisoft aan een wel heel speciale Assassin’s Creed titel.

Enter Assassin’s Creed Nexus, dat volgens bekende insider Tom Henderson een VR-game wordt. Je zal het leven van verschillende assassins beleven in first-person perspectief. Doelwitten achtervolgen, huizen beklimmen, slagaders lekprikken en zelfs leaps of faith uitvoeren… allemaal in first-person.


Zoals in de meeste VR-games kan je kiezen uit twee configuraties voor de besturing. Een sterke maag? Dan kan je de wereld van talrijke Assassins vrij verkennen en hoef je je niet te verplaatsen via teleportatiebesturing.

Speciaal voor deze game brengt Ubisoft trouwens heel wat oude bekenden terug. Zo kan je in de huid kruipen van onder andere Ezio (Assassin’s Creed II), Kassandra (Assassin’s Creed Odyssey) en Connor (Assassin’s Creed III). Allicht kan je bij elk personage ook hun iconische wapen gebruiken, zoals de tomahawkbijl van Connor en de speer van Kassandra.

Gameplay is zoals je die zou verwachten. Om een sluipmoord uit te voeren, moet je nog steeds je prooi besluipen om die daarna je hidden blade tussen zijn/haar ribben te ploffen. Zwaardgevechten spelen dan weer zoals de lichtzwaardduels in de Star Wars-game Vader Immortal, waarbij je vijandelijk aanvallen moet afweren en een tegenaanval inzetten waar nodig.

Volgens Henderson zijn de Leaps of Faith echter het coolst… al gokken wij dat het behoorlijk intens moet zijn om in VR tientallen meters de dieperik in te duiken.

Tot Ubisoft de game officieel aankondigt blijft dit een gerucht. Al neemt een eerder gelekte video via Reddit alle twijfels over het bestaan van Assassin’s Creed Nexus weg.

Voor welke VR-headsets de game verschijnt en of de titel ook naar Sony’s gloednieuwe PlayStation VR2 komt, is niet bekend. Wij hebben er nu al zin in. Wat denken jullie ervan?

Een reactie achterlaten