fbpx

Ubisoft viert 15e verjaardag Assasisn’s Creed met symfonisch orkest

Om de vijftiende verjaardag van Assassin’s Creed te vieren, neemt Ubisoft een voorbeeld aan uitgever Square Enix. Zo wil de Franse uitgever ook de muziek van zijn sluipmoordenaarsfranchise tot leven brengen met een symfonisch concert, waarbij gameplay van de reeks op de achtergrond afspeelt.

Om de show tot leven te brengen werkt Ubisoft samen met Overlook Events, het productiehuis dat ook de Dragon Ball & Saint Seiya Symphonic Adventure concerts op zijn naam heeft staan. Het event huist een compleet orkest en koor, ondersteund door lichteffecten, video en allerlei geluidseffecten.


De wereldpremière van het Assassin’s Creed Symphonic Adventure in de Grand Rex in Parijs op 29 oktober 2022 en zal een wereldtour doen die verdergaat in 2023. Wie al een Distant Worlds concert van Final Fantasy heeft bijgewoond, weet dat dit een bijzonder mooie ervaring is. Zo worden er bijvoorbeeld in-game cutscenes afgespeeld op een groot scherm, terwijl de achtergrondmuziek live verzorgd wordt door het aanwezige orkest.

Of er ook kleppers tussen zitten zoals de heerlijke Sea Shanties uit Assassin’s Creed IV: Black Flag, betwijfelen we. Maar het onderstaande prachtstuk is sowieso van de partij. Tickets boeken?

 

AC Concert

Een reactie achterlaten