fbpx

Ubisoft toont eerste gameplay van Beyond Good & Evil 2

Gisterenavond vond de livestream van Beyond Good & Evil 2 plaats. Ubisoft toonde de eerste gameplaybeelden. Het spel zit nog volop in ontwikkeling, maar toch wilde de ontwikkelaar ons al een eerste blik gunnen.

In de video wordt een kort voorproefje van de multiplayer getoond, samen met enkele vechtbewegingen en de vliegende aap Knox. Tijdens de livestream besprak bedenker Michel Ancel enkele features.


Zo onthulde hij dat jouw personage volledig aanpasbaar is en het dus niet om een specifieke individu draait binnen dit universum. Jij bepaalt hoe hij of zij eruitziet. Je moet ook een team vormen met andere piraten en samen op ontdekkingstocht gaan. Een sleutelactiviteit van de game is dan ook het zoeken naar de beste piraten voor jouw schip aangezien elke individu over specifieke vaardigheden beschikt.

De typische cameragameplay uit het originele spel komt ook terug, maar deze keer gebruik je een fancy verrekijker waarmee je foto’s kan maken en objecten analyseert. Op vlak van verhaal krijgen we wat nieuwe informatie over Jade en de creatie van hybride mensdieren.

Er werd ook een tijdlijn getoond die meer details geeft over de voorgeschiedenis van het universum. Volgens het overzicht was 2040 het Gouden Jaar waarin de technologie een sterke opmars maakte. In 2063 zorgde een AI-revolutie voor een wereldwijde crisissituatie waarna de mens in 2108 dan maar de aarde inruilde voor andere zonnestelsels.

Het spel speelt zich ondermeer af in Ganesha City, de stad die vorig jaar tijdens E3 getoond werd. Deze metropool werd opgericht in 2225 en werd het slachtoffer van een massale afslachting in 2314, wat ook de Gouden Eeuw inluidde van de ruimtepiraten. En daar speelt Beyond Good & Evil 2 zich af.

Meer informatie over Beyond Good & Evil 2 volgt gegarandeerd op E3.

Een reactie achterlaten