fbpx

Ubisoft stelt drie grote blockbusters uit

Tijdens een aandeelhoudersvergadering heeft Ubisoft bekendgemaakt dat-ie maar liefst drie van zijn blockbuster-titels uitstelt naar het volgende fiscale jaar. Zo belanden Gods & Monsters, Rainbow Six Quarantine en Watch Dogs: Legion niet in de rekken voor April 2020. En zien we de release van die titels ten laatste in maart 2021.

Yves Guillemot, CEO van Ubisoft, wil de studio achter elke game meer tijd geven om de visie voor elk spel te realiseren. Onrechtstreeks kan dat te maken hebben met de slechte cijfers van Ghost Recon: Breakpoint. Tijdens de meeting gaf Ubisoft toe dat het niet tevreden was met kritische beoordelingen en verkoopscijfers van die game. Volgens Guillemot presteerde de game ondermaats, omdat het ontwikkelingsteam niet genoeg tijd kreeg om de titel te differentiëren van andere games.


Iets wat wij ook aanhaalden in onze review. De game speelt uitgebreid leentjebuur bij zijn collega-franchises voor nieuwe mechanismen, al zijn die nooit sterk genoeg uitgewerkt. Waardoor Breakpoint zich met moeite kan onderscheiden van het overige Ubisoft-portfolio.

Guillemot merkte op dat tal van veranderingen die Breakpoint met zich meebracht, niet geapprecieerd werden door de community. Om die reden zal het team het productieproces enorm door elkaar gooien.

Wat Gods & Monsters, Rainbow Six Quarantine en Watch Dogs: Legion betreft, kregen we geen nieuwe releasedata. Hopelijk krijgt Ubisoft de zaakjes snel op orde en komen we te weten wanneer de games in de rekken belanden.

Een reactie achterlaten