fbpx

Ubisoft pakt stevig uit met Assassin’s Creed Odyssey

Ubisoft kon na de veelvuldige lekken Assassin’s Creed Odyssey niet als geheime afsluiter bewaren voor de E3 persconferentie. Desondanks pakte de uitgever stevig uit met een nieuwe trailer, een reeks vernieuwingen en de eerste gameplaybeelden. De geruchten over de setting en de keuzemogelijkheden blijken allemaal te kloppen.

Assassin’s Creed Odyssey speelt zich af in Oude Griekenland. Je bent een getuige van de start van de democratie en gaat in gesprek met bekende filosofen zoals Sokrates. Het verhaal situeert zich dus rond 400 voor Christus, iets meer dan vier eeuwen voor Assassin’s Creed Origins. Hoe het verhaal past binnen de tijdlijn van de orde, laat Ubisoft nog in het midden.


De ontwikkelaar zet nog meer in op het RPG-element in de reeks. Vanaf de start van het spel moet je kiezen of je personage een man of een vrouw wordt. Concreet wil dit zeggen dat je aan de slag gaat als Alexios of Kassandra. Als afstammelingen van de Spartaanse leider Leonidas hebben beiden een harde leerschool achter de kiezen en unieke vaardigheden dankzij de afgebroken speer van de legendarische held. Hun persoonlijke drijfveer is de strijd voor hun familie.

Daarbovenop krijg je nu gesprekskeuzes die het spel lichtelijk beïnvloeden. Hoeveel impact ze hebben op het speleinde, is voorlopig nog onbekend. De zeeslagen die Origins in een light-versie voorschotelde, komen uitgebreider terug in Odyssey.

Aan Assassin’s Creed Odyssey werd drie jaar lang gewerkt. Door de lange ontwikkelingstijd slaagt het team erin om de game op 3 oktober al uit te brengen voor PS4, pc en Xbox One.

Een reactie achterlaten