fbpx

Ubisoft opent nieuwe studio in Canada

Ubisoft is een van de grootste namen in de game-industrie en het ziet ernaar uit dat we de naam binnenkort nog vaker zien passeren. De uitgever plant namelijk een gigantische uitbreiding in de Canadese provincie van Quebec.

Als eerste op de planning staat de opening van een gloednieuwe studio in Saguenay, ten oosten van Montreal. De studio zal zich vooral concentreren op online services en technologieën. Volgens Yannis Mallat, CEO van Ubisoft Montreal, gaat het om een investering in de toekomst:


“De ontwikkeling van een een platform waar miljoenen spelers verbonden zijn en elkaar kunnen ontmoeten via online gaming platformen is niet alleen een innoverende drijfkracht van Ubisoft, maar voor de volledige game-industrie.”

Klinkt ambitieus, al doet het ook verdacht veel denken aan een mmo-game. In ieder geval zullen we het pas weten als de nieuwe studio pas echt uit de grond gestampt is.

Naast de studio in Saguenay, is Ubisoft trouwens van plan om ook in Montreal zelf sterk uit te breiden, zodat het tegen 2027 zo’n 1000 extra werknemers in dienst heeft. Begin je cv dus maar al op te stellen.

Een reactie achterlaten