fbpx

Ubisoft opent nieuwe studio in Berlijn

Voorbije Gamescom lag het er vingerdik op met Angela Merkels begeleid bezoek aan de Ubisoft-stand: met reeds twee ontwikkelingsstudio’s is de band tussen Duitsland en de Franse uitgever enorm belangrijk voor de entertainmentindustrie. Vandaag onthult Ubisoft de eerste informatie over een nieuwe ontwikkelingsstudio in de Duitse hoofdstad.

Ubisoft Berlin zal voornamelijk meewerken aan grote franchises van de uitgever, beginnend met Far Cry. Het team staat onder leiding van Istvan Tajnay, tot voor kort de Studio Operations Director van Ubisoft Blue Byte. Hij zal rapporteren aan Benedikt Grindel, de Managing Director van diezelfde studio.


Officieel opent Ubisoft Berlin de deuren begin 2018. Het kernteam zal in het eerste jaar ongeveer vijftig koppen tellen met elk hun eigen expertise. Momenteel is de studio volop aan het rekruteren. De opening van deze derde locatie in Duitsland vormt een essentieel onderdeel binnen de globale groeistrategie van de uitgever. Deze groei is afhankelijk van de overheidsfinanciering in Duitsland.

Samen met de twee Blue Byte studios in Düsseldorf en Mainz telt ons buurland drie productiestudio’s van Ubisoft. Naast Ubisoft Berlijn breidt Ubisoft ook uit in Saguenay (Quebec, Canada), Stockholm (Zweden) en Bordeaux (Frankrijk).

Een reactie achterlaten