fbpx

Ubisoft lanceert NFT-platform Quartz; fans zijn niet blij

Uitgever Ubisoft steekt zijn liefde voor NFTs niet onder stoelen of banken. De uitgever onthulde het gloednieuwe platform Ubisoft Quartz aan. Hier kunnen spelers Digits aanschaffen, Ubisofts eigenste Non-Fungible Tokens (NFTs). Het gaat om exclusieve cosmetische items die spelers kunnen aanschaffen met cryptomunten en gebruiken in Ubisoft-games. De nieuwe dienst wordt echter niet overal warm onthaald.

Ubisoft lanceert Quartz via Ghost Recon Breakpoint op pc. Daar kan je cosmetische items zoals skins voor je wapens en voertuigen aanschaffen. Elk NFT-item krijgt een uniek serienummer. Je kan die items ook doorverkopen aan andere spelers. Alle transacties worden opgeslagen in de blockchain.


Volgens Ubisoft is het een nieuwe manier om cosmetische items te ervaren en écht unieke gear te hebben. Volgens veel fans is Quartz eerder een service waar niemand om gevraagd heeft. Een nieuwe manier van Ubisoft om te profiteren van nieuwe in-game economie. Sterker, het opzetten van zo’n NFT-economie in games is volgens velen ook gevaarlijk.

Zo zet Ubisoft de deur open voor scammers en illegale transacties waarbij prijzen van cosmetische items kunstmatig worden opgedreven. Op de website van Quartz staat bovendien te lezen dat Ubisoft niet aansprakelijk kan worden gesteld als zo’n transacties fout loopt. Of als je opgelicht wordt. En dat aankopen van NFT’s niet kan ongedaan kunnen worden gemaakt of terugbetaald worden, gezien alles via de blockchain verloopt.

De video van Ubisoft Quartz wordt alvast met de grond gelijk gemaakt door gamers. Op YouTube werd de launch trailer al zo’n 140.000 keer bekeken op het moment van schrijven. Het filmpje heeft ongeveer 1.000 likes en 22.000 dislikes. Allicht ook de reden waarom de uitgever de video opnieuw ‘verborgen’ heeft.

Zit jij te wachten op een NFT-items in games?

Een reactie achterlaten