fbpx

Ubisoft brengt geen Assassin’s Creed uit in 2019

Assassin's Creed Odyssey

Opvallend nieuws uit het kamp van Ubisoft. Volgend jaar wordt opnieuw een jaar zonder Assassin’s Creed. In plaats daarvan wil de uitgever zich concentreren op uitbreidingen voor Assassin’s Creed Odyssey.

Het nieuws komt via een interview van Gamespot met Yves Guillemot. De grote baas van Ubisoft zei tijdens het gesprek dit:


“Volgend jaar slaan we een hoofdgame in de Asssassin’s Creed reeks over, maar creëren we wel extra content voor Odyssey.”

Het is niet de eerste keer dat Ubisoft een adempauze inlast voor de reeks, want ook na Assassin’s Creed Syndicate, en daarvoor het door bugs geplaagde Unity, zette Ubisoft de franchise een jaartje op stal om de mechanics en features achter de game heruit te vinden.

Daarvoor, tussen 2009 en 2015, was er nochtans elk jaar een Assassin’s Creed game. Na de pauze bracht Ubisoft Assassin’s Creed Origins uit. Een dijk van een game, die overal torenhoge scores kreeg. En die bovendien 3 sterke uitbreidingen meekreeg na zijn release. Geruchten doen de ronde dat Ubisoft hetzelfde van plan is voor Odyssey, met een uitbreiding omtrent Atlantis in de planning. Hoe cool is dat?

Hoe het ook zij, wij blijven intussen geduldig wachten tot de release van de game, die ons naar de Griekse Oudheid brengt. Aan jou om te kiezen of je op pad gaat met Alexios of Kassandra… Vanaf 5 oktober in de schappen.

Een reactie achterlaten