fbpx

Ubisoft lanceert digitale lessenpakketten over het Oude Griekenland

Odyssey

Om het lesgeven op afstand wat aangenamer te maken tijdens deze lockdown, lanceert Ubisoft digitale lessenpakketten rond het Oude Griekenland. Dat doet het via de Discovery Tour van Assassin’s Creed: Odyssey. De educatieve modus liet al eerder spelers toe om in-game de Oud-Griekse cultuur te leren kennen, maar nu heeft Ubisoft er een compleet digitaal lessenpakket op gebaseerd. Dat iedereen gratis kan downloaden.

Voor het initiatief sloeg Ubisoft de handen in elkaar met Michaël de Borre, leraar Geschiedenis bij de GO! Middenschool van Geraardsbergen. Op die manier kunnen leerlingen uit de laatste graad van het basisonderwijs en de eerste graad van het secundair onderwijs op een interactieve manier kennismaken met de Oud-Griekse cultuur. Het lessenpakket is volledig beschikbaar van thuis uit, wat het extra handig maakt tijdens deze coronatijden.


Leerkrachten, ouders of nieuwsgierige gamers kunnen de lessenpakketten hier downloaden. Assassin’s Creed Odyssey zelf heb je er trouwens niet voor nodig, want Ubisoft heeft het nodige videomateriaal ook voorzien via een playlist op YouTube.

image004

Een reactie achterlaten