fbpx

Ubisoft klaagt Apple en Google aan voor Rainbow Six Siege kloon

Area F2 rainbox Six Siege

Uitgever Ubisoft sleept zowel Apple als Google voor de rechter omdat ze een ‘nagenoeg identieke kloon’ van Rainbow Six Siege verkopen voor iOS en Android-toestellen. En toegegeven, het copy-paste gehalte van deze game is écht wel schaamteloos.

De kloon in kwestie heet Area F2 en is ontwikkeld door de Chinese makers van Qookka Games, eigendom van Alibaba.com. De makers omschrijven hun game als ‘de eerste close quarters combat shooter voor mobile’. De gelijkenissen tussen Rainbow Six Siege en Area F2 zijn volgens Ubisoft zo sterk sterk dat er geen discussie over kan bestaan.


Je moet al blind zijn om de treffende gelijkenissen niet te zien, maar oordeel vooral jezelf. De menu’s, personages en maps van Area F2 lijkt zelfs zo hard op die van Rainbow Six Siege dat verschillende streamers en YouTubers geloofden dat dit wel degelijk de échte mobiele versie van Rainbox Six Siege was.

Volgens Ubisoft zijn concurrenten voortdurend op zoek om te profiteren van het succes van Rainbow Six Siege:

“Rainbow Six Siege is een van de populairste, competitieve multiplayer games op de markt en is een van Ubisofts meest gewaardeerde intellectuele eigendommen. Zowat elk aspect van Area F2 is gekopieerd van Rainbow Six Siege, inclusief het operator-selectiemenu en het resultatenoverzicht op het einde van een ronde.”

Ubisoft had Apple en Google al aangemaand om de game offline te halen, maar aangezien de tech giganten niet reageren, ziet de uitgever zich genoodzaakt om gerechtelijke stappen te ondernemen. Apple en Google zijn immers de verdelers van het spel.

Hoe de zaak zal evolueren is onduidelijk, maar gezien Area F2 zo weinig originaliteit aan de bak weet te leggen, lijkt het wiedes dat deze Chinese rip-off snel van de Westerse app stores zal verdwijnen.

Area F2 1Rainbow Six Siege Mobile

Een reactie achterlaten