fbpx

Ubisoft heeft Assassin’s Creed action adventure spin-off in de maak

Assassins Creed

Genoeg van al die openwereldgames? Dan hebben we goed nieuws, althans als je fan bent van Assassin’s Creed. Uitgever Ubisoft zou sleutelen aan een nieuw  Assassin’s Creed-project dat de RPG-elementen van de reeks overboord gooit. De game zou zich afspelen tijdens de Kruistochten en gaan voor een action adventure aanpak zoals Uncharted.

Het gerucht bereikt ons via de Franse klokkenluider J0nathan die bronnen heeft bij Ubisoft zelf en al eerder heel wat correcte info over Assassin’s Creed Valhalla deelde. In een YouTube-video suggereert hij dat Ubisoft Sofia werkt aan een Assassin’s Creed spin-off, die qua gameplay erg veel lijkt op Uncharted: The Lost Legacy.


Geen gigantische map om te verkennen dus zoals in alle vorige games, maar wel kleinere levels die net groot genoeg zijn om te fungeren als een mini-sandbox. De game zou dan ook een rechtlijnige action adventure worden waar het verhaal vooropstaat.

Volgens j0nathan zou de game zich afspelen tijdens de Derde Kruistocht. Als speler kruip jij de huid van de bodyguard van Richard I Leeuwenhart. Aan jou om de vorst te beschermen tijdens zijn reis naar het Heilige Land, maar ook tijdens zijn terugkeer naar Engeland.

Klinkt veelbelovend, al is er ook slecht nieuws. Het project zou tijdelijk on hold gezet zijn door het succes van Assassin’s Creed Valhalla. Ubisoft Sofia zou immers de opdracht gekregen hebben om een derde, onaangekondigde uitbreiding voor Valhalla in elkaar te boksen.

Die derde expansie zou er niet komen voor begin 2022. Gelukkig hebben we nog Wrath of the Druids en Siege of Paris om ons tot dan bezig te houden. Houd er uiteraard rekening dat de bovenstaande info niet bevestigd is door Ubisoft.

Een reactie achterlaten