fbpx

Ubisoft haalt servers offline van meer dan 90 oudere games

Ubisoft

Ubisoft heeft de online ondersteuning van heel wat oudere games stopgezet. Als gevolg hebben spelers geen toegang meer tot de multiplayer, online statistieken of digitale beloningen van zo’n 90 Ubisoft titels.

Titels die getroffen worden, zijn onder andere Assassin’s Creed 2, Beyond Good and Evil, Far Cry 2 op pc, Far Cry Blood Dragon, Ghost Recon op pc, Heroes of Might and Magic 5, verscheidene Just Dance games, Prince of Persia: The Forgotten Sands en meer. Een volledige lijst kan je hier vinden.


Dat de multiplayer van oudere games niet langer beschikbaar is door het offline zetten van de servers is één ding. Ook de online ondersteuning voor die titels valt helemaal weg en dat heeft gevolgen voor de content van bepaalde titels.

Zo worden alle Ubisoft Connect beloningen geschrapt, zoals skins en andere rewards. Je kan de beloning nog wel claimen, maar kan ze niet meer in de game gebruiken op pc. Op console kan je de reeds vrijgespeelde rewards wel blijven gebruiken, zolang je de oude savegame gebruikt. Indien je de savegame met vrijgespeelde beloningen verwijdert, gaan ook die rewards verloren.

Kortom, naast de multiplayer verdwijnt ook heel wat content van de games. En dat vinden we behoorlijk zonde. Toegegeven, je kan niet eeuwig servers van ouwe titels draaiende houden, maar misschien moet dit soort zaken in de toekomst beter bekeken worden.

Een reactie achterlaten