fbpx

Ubisoft geïnteresseerd in verhaalgedreven spin-off The Division 2

The Division 2

The Division is een game met een enorm rijk achtergrondverhaal. Al doet Ubisoft daar in de hoofdgames belachelijk weinig mee. Stel je eens voor. Hoe zou het zijn om het verhaal van een squad agents persoonlijk te beleven? Met alle worstelingen en verliezen die ze moeten doorstaan? Wat offeren deze mensen, die vaak een familie hebben, zoal op om de wereld te redden? En geraken ze ook weer veilig thuis? Het is een concept waar de Creative Director van The Division 2, Julian Gerighty, wel meer van wil zien.

Het idee voor een verhaalgedreven spin-off, lichtelijk geïnspireerd door The Last of Us, kwam aan het licht via Tim Spencer, level director bij Traveler’s Tales Games. Yup, de studio die we kennen van de Lego games.


Gerighty vond het meteen een intrigerend idee. Hij deelde de tweet voor zijn eigen volgers en vroeg naar hun mening.

Of het wil zeggen dat een verhaalgedreven spin-off er ook effectief, is natuurlijk de vraag. Feit blijft wel dat The Division sowieso de achtergrond heeft om een dergelijk project waar te maken. Met survival gameplay en een geïmproviseerd craftingsysteem zou de game al vet cool zijn. Wat ons betreft, mag Ubisoft de kans gerust wagen.

Een reactie achterlaten