fbpx

Ubisoft geeft rechten 1666: Amsterdam terug aan bedenker

Vorige week berichtten we nog dat Ubisoft misschien een nieuwe historische game à la Assassin’s Creed zou starten, maar dat is ondertussen veranderd. Ubisoft en ex-medewerker Patrice Désilets die de game had bedacht, zijn tot een akkoord gekomen. Nadat bedenker Désilets dreigde met een rechtszaak geeft Ubisoft hem nu alle rechten op 1666: Amsterdam terug.

Om de game meteen wat aandacht te geven, deelde Désilets via Twitter een afbeelding van de art direction die het spel zou krijgen. Ziet er behoorlijk spooky uit.


Désilets heeft tot op heden nooit veel informatie over de game gelost, buiten het feit dat het zich zou afspelen in het Amsterdam van 1666 en dat de Nederlandse schilder Rembrandt er een belangrijke rol in zou spelen. Daarnaast zou de game ‘de nieuwe Assassin’s Creed’ moeten worden.

Het zal uiteraard nog een hele tijd duren voor 1666: Amsterdam in de rekken ligt. Désilets werkt momenteel met zijn nieuwe studio Panache Digital Games aan het episodische avontuur Ancestors: The Humankind Odyssey.

REACTIES (2)

  1. fgras

    Nieuwe Assassins Creed? Meh. Bouw een klein deel van Amsterdam na tot in de kleinste details en maak er een adventure puzzel game van, veel interessanter.

  2. Yoshi Mertens

    Assassins creed back to its original roots?! Ik zie er de mogelijkheid in om terug in de serie te duiken! Na blackflag is men interesse een beetje geslonken :

Een reactie achterlaten