fbpx

Ubisoft enquête heeft het niet voor vrouwen

Zoals heel wat bedrijven voert ook Ubisoft geregeld een marktonderzoek uit. De uitgever stuurt dan een vragenlijst naar willekeurig gekozen gebruikers die bepalend zijn voor toekomstige projecten. Vreemd genoeg stopte de enquête abrupt voor vrouwelijke deelnemers.

Bij het begin van de vragenlijst wordt gevraagd naar het geslacht van de deelnemer. Wanneer de optie ‘vrouw’ werd aangevinkt, sloot de enquête af met de melding dat de ondervraagde niet paste binnen het profiel.


Gebruiker Cory meldde dit via Twitter aan Ubisoft. De uitgever reageerde vrij snel met het bericht dat het om een fout gaat bij de instellingen van de enquête. Normaal gezien kan iedereen nu de vragenlijst zonder problemen invullen.

Ondanks de rechtzetting is er een hevige discussie losgebarsten. Heel wat Twitteraars uiten hun ongenoegen over het voorval en refereren naar de pijnlijke uitspraak van enkele jaren terug. Toen zei James Therien, de technical director van Assassin’s Creed Unity, dat de animaties van vrouwelijke personages te veel werk vragen.

Een reactie achterlaten