fbpx

Ubisoft en Riot Games starten project tegen toxisch online gedrag

Toxic

Ubisoft en Riot Games slaan de handen in elkaar om toxisch gedrag in online games tegen te gaan. De uitgevers van Rainbow Six Siege en League of Legends willen via een onderzoeksproject een vreedzamere chat-omgeving creëren voor gamers.

De bedrijven starten daarom het ‘Zero Harm in Comms’ initiatief. Dat moet een database creëren die in-game meta-data verzamelt. Met die database kunnen dan AI-gebaseerde moderatie-tools getraind worden om sneller toxisch gedrag op te sporen en te rapporteren.


Beide bedrijven zijn van plan om de ‘leerfase’ van het project te delen met ontwikkelaars wereldwijd vanaf volgend jaar. Met het project hopen de uitgevers het probleem van toxisch gedrag sneller te detecteren en op te lossen, omdat het een directe link heeft met de community.

Doel is om inclusieve, maar ook vreedzame online omgevingen te creëren, zodat spelers ook in online games een leuke beleving hebben.

Vraag is natuurlijk hoe de praktische toepassing van in zijn werk gaat. Via meta-data zou je immers geen individuele spelers op de vingers kunnen tikken, aangezien je dan geen persoonlijke gegevens verzamelt. Vanaf het moment dat dat wel gebeurt, zit de privacy-wetgeving er natuurlijk ook weer tussen.

Nu goed, dat zijn hindernissen voor Ubisoft en Riot Games om uit te klaren, want het is zeker een cool initiatief.

Een reactie achterlaten