fbpx

Ubisoft draait censuur in Rainbow Six Siege terug

Rainbow Six Siege China

Enkele weken geleden maakte Ubisoft de beslissing om bloed, bloot en kansspelen uit Rainbow Six Siege te schrappen door het art design lichtjes aan te passen. De uitgever zou de veranderingen moeten doorvoeren om de game in launchklaar te maken voor de Aziatische markt. Na een gesprek met de community heeft Ubisoft echter besloten die aanpassingen niet door te voeren.

Omdat die verwijzingen verboden zijn in China, moest Ubisoft de controversiële elementen uit de omgevingen van Rainbow Six Siege aanpassen. Ubisoft besliste om geen aparte versie voor de Aziatische markt te maken, maar de westerse versie aan te passen voor de Aziarische markt. Eén globale versie zou volgens de uitgever minder werk met zich meebrengen. Toen even later toch aan het licht kwam dat bepaalde assets gesplitst werden, was de community teleurgesteld en liet ze van zich horen.


Iets waar Ubisoft met een nieuwe blogpost op reageerde. De uitgever wil zijn community niet tegen de borst stoten:

“We willen ervoor zorgen dat de ervaring voor iedereen hetzelfde is en vooral voor de spelers die er al vanaf het begin bij zijn. Siege moet zo trouw mogelijk blijven aan zijn oorspronkelijke artistiek design.”

Ubisoft wil de aanpassingen teniet doen via de launch van The Wind Bastion update. Al is het mogelijk dat enkele assets nog blijven hangen, kwestie van de launch niet te hoeven uitstellen. Mochten er dus nog een paar afbeeldingen niet weggehaald zijn, wacht dan even op een volgende update.

Een reactie achterlaten