fbpx

Twitch gehackt: broncode, user paswoorden en verloningsdata van streamers gestolen

twitch hack

Streamingplatform Twitch is het slachtoffer van een cyberaanval. Een anonieme hacker ging aan de haal met zo’n 125 GB aan data, inclusief de broncode van de website, wachtwoorden van gebruikers en de verloningsdata van de 100 best verdienende streamers op het platform.

Opvallend: de hacker postte alle data via een torrent link op 4Chan. De hack was volgens hem bedoeld om de online video streaming diensten te onderbreken en de concurrentie tussen verschillende platformen op te drijven. Want, zo luidt het in de post: ‘de community van Twitch is een walgelijke en toxische beerput geworden’.


Twitch heeft ondertussen de cyberaanval erkend en is volop de omvang van de gestolen data aan het onderzoeken. In ieder geval is het zeker dat de broncode van de volledige website gestolen werd, alsook verschillende rapporten met financiële data, zoals de verdiensten van verschillende streamers in 2019.

Het best betaalde streamingkanaal is CriticalRole die volgens de gehackte info de afgelopen 2 jaar zo’n kleine 10 miljoen dollar werd uitbetaald door Twitch.

Daarnaast zou het lek ook geëncrypteerde paswoorden van gebruikers bevatten, dus je kan best zo snel mogelijk je wachtwoord veranderen. En de 2-stapsverificatie activeren.

Verder bevat de gestolen data verwijzingen naar een project genaamd Vapor, dat een concurrent zou zijn voor Steam en de Epic Games Store. Het platform zou momenteel in de maak zijn bij Amazon Game Studios en zou tal van Twitch-features integreren. Een virtueel gaming platform dus, maar wel eentje die zijn eigen game – Vapeworld – ondersteunt. Vapeworld zou dan dienen als een soort van virtuele community hub, waar spelers in VR kunnen afspreken met elkaar.

Een reactie achterlaten