fbpx

Twee nieuwe Pokémon-games aangekondigd voor de Switch

Nintendo en The Pokémon Company hebben twee nieuwe Pokémon-games aangekondigd voor de Switch. Let’s Go, Pikachu! en Let’s Go, Eeevee! zijn volwaardige RPG’s die dit najaar nog verschijnen;

Beide games grijpen terug naar de klassieke formule die we kennen van Pokémon Yellow. Trainers verkennen het iconische Kanto samen met hun vertrouweling Pikachu of Eevee. De spellen worden ontwikkeld door Game Freak, het team dat ook verantwoordelijk is voor de originele serie.


De Nintendo Switch zorgt voor enkele ongeziene en unieke extra’s. Poké Balls gooi je door met de Joy-Con-controllers te zwaaien. Wie liever met een Poké Ball gooit, kan de Poké Ball Plus aanschaffen. Dit kleine hebbeding heeft de dimensies van het iconische item en geeft feedback via oplichtende leds, geluid en vibratie. Daarbovenop kan je via een co-opmodus samen met een vriend de wereld verkennen.

Nog interessanter is de connectiviteit tussen de Let’s Go-games en Pokémon Go. Het team beseft dat de mobiele topper een introductie vormde tot de wereld van Pokémon. Om die reden is het mogelijk om Pokémon te vangen uit de regio Kanto en die over te zetten naar het Nintendo Switch-avontuur. Daarnaast komt er ook nog iets speciaal voor Pokémon Go zelf, maar daar wil de ontwikkelaar nog geen details over kwijt.

Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! komen op 16 november exclusief naar de Nintendo Switch.

Een reactie achterlaten