fbpx

Baas van Tripwire Interactive treedt af na uitspraken over abortuswet

John Gibson

De baas van Tripwire Interactive, John Gibson, is afgetreden nadat hij zich positief had uitgesproken over de nieuwe abortuswet in de Amerikaanse staat Texas. De wet verbiedt vrouwen om abortus te plegen zodra een foetus een hartslag heeft. Ook na verkrachting of andere ongewenste zwangerschappen.

John Gibson kwam onder vuur toen hij op Twitter aangaf dat hij trots was op de nieuwe wetgeving. Dat schoot bij veel fans, en ook bij studio’s die samenwerken met Tripwire, in het verkeerde keelgat.


Zo schortte Shipwright Studios, dat meewerkte aan Chivalry 2 en Maneater, alle contracten met de uitgever op. Ook Torn Banner Studios, de eigenlijke studio achter Chivalry 2 zelf, distantieerde zich van Gibsons visie.

Al waren zakenpartners niet de enigen die zijn statement veroordeelden. Zo reageerden ook andere bekende figuren uit de industrie, waaronder God of War regisseur Cory Barlog en Gears of War bedenker Cliff Bleszinski met afgrijzen op de tweet.

De situatie liep al snel uit de hand, dus zag Tripwire Interactive zich als bedrijf ook genoodzaakt om met een statement naar buiten te komen. Gibson werd vermoedelijk gedwongen tot ontslag en wordt opgevolgd door vice president Alan Wilson.

Tripwire Interactive kennen we vooral als de ontwikkelaar van de bloederige shooter Killing Floor. De studio treedt in de VS ook op als uitgever van onder andere Maneater en Chivalry.

Een reactie achterlaten