fbpx

Treyarch neemt ontwikkeling Call of Duty 2020 over

Call of Duty

Hoewel uitgever Activision nog met geen woord gerept heeft over de Call of Duty van dit jaar, lijkt er heel wat aan de hand met de Call of Duty die gepland staat voor 2020. De game zou oorspronkelijk in handen geweest zijn van Sledgehammer Games en Raven Software, maar dat plan gaat niet door. De leiding van het project werd aan Treyarch (Black Ops) doorgegeven.

Call of Duty 2020 zou in eerste instantie een game worden die zich afspeelt in de koude oorlog, allicht tijdens het Vietnam-conflict. Ontwikkelaar Raven Software, die normaal de multiplayer in elkaar bokst, zou aan het roer staan van het project. Met Sledgehammer Games als ondersteunende studio. Niets van dat, want na intern conflict zou Treyarch de leiding gekregen hebben, met zowel Raven als Sledgehammer als ondersteunende studio’s. Titel van de game? Call of Duty: Black Ops 5.


Nu is het werk van Raven en Sledgehammer niet voor niets geweest. Zo kan Treyarch alle bestaande elementen gebruiken voor de campagne van Black Ops 5. Volgens de bronnen van Kotaku.com, die veel weet hebben van het project, wordt Black Ops 5 zelfs een cross-gen, die zowel voor de huidige generatie als voor next-gen consoles verschijnt.

De gevoelens bij Treyarch over een vervroegde release zijn gemengd. Normaal roteren Infinity Ward, Treyarch en Sledgehammer Games – met Raven Software – elk jaar, wat 3 jaar ontwikkelingstijd oplevert. Nu Treyarch slechts twee jaar, vrezen sommige werknemers voor de belachelijke overuren die ze zullen moeten draaien. Anderen zijn dan weer enthousiast, gezien het plan voor Black Ops 5 zeer solide is.

Het resultaat zullen we helaas pas over in 2020. Ondertussen concentreren wij ons op de Call of Duty van dit jaar, die mogelijk Modern Warfare 4 wordt. Wie heeft er zin in?

Een reactie achterlaten