fbpx

Trailer van nooit uitgegeven Duke Nukem game duikt op

Naast Doom Guy en Lara Croft is Duke Nukem ongetwijfeld één van de bekendste namen uit het vroege 3D-tijdperk van games. Hoewel zijn laatste titel Duke Nukem Forever niet echt aansloeg, was er ooit nog een andere game in de maak. Op YouTube is een video opgedoken van het geannuleerde Duke Nukem Begins.

Duke Nukem Begins zou een third-person shooter worden, net als de lang vergeten PS1-titel Duke Nukem: Time to Kill. De game was omstreeks 2008 in ontwikkeling bij Gearbox Software en was een prequel voor de reeks. Naast bloederig knalwerk en achtervolgingen in auto’s zou de game ook in co-op te spelen zijn met vier spelers.


Waarom de trailer hierboven nu pas opduikt? Omdat de grafische artiest Gregor Punchatz vond dat die na 14 jaar eindelijk gedeeld mocht worden met de wereld. Punchatz werkte in 2008 als regisseur voor Janimation. Samen met zijn team kreeg hij de opdracht om een concept video in elkaar te boksen voor Duke Nukem Begins.

De trailer werd volledig afgewerkt, maar de game zag nooit het levenslicht. Dit vanwege een juridisch conflict over de rechten van de game tussen de oorspronkelijke ontwikkelaar 3D Realms en Gearbox Software die Duke Nukem Begins ontwikkelde.

Nu, 13 jaar later, heeft Punchatz de video op YouTube gedeeld, omdat hij er trots op is. Hij is van mening dat het werk van animatiestudio Janimation gezien mag worden en hoopt dat Duke Nukem Begins terug wordt opgepikt.

Een reactie achterlaten