fbpx

Total War: Warhammer II

SEGA en Creative Assembly zorgen als sinds jaar en dag voor historische strategiegames van de bovenste plank. Uitschieters als Rome: Total War en Empire: Total War kunnen qua populariteit en diepgang zelfs concurreren met genrekoning Civilization. Het was dan ook ietwat verrassend, toen de developer vorig jaar een reeks op basis van Warhammer uitbracht, de fantasywereld die zwaar neigt naar die van Lord of the Rings en Dungeons & Dragons. Er waren wat twijfels of Total War en klassieke fantasy vol magie en Orcs wel samenhoorden in één game, maar de kruising sloeg hard aan.

Lang hebben we dan ook niet moeten wachten op deze sequel. En zoals wel vaker in de Total War-reeks, is het ook hier deeltje twee dat de perfectie benadert. Een duik in de verhaallijn van Warhammer II zou ons te ver leiden, maar neem van ons aan dat het eerdergenoemde LOTR hier vlotjes hand in hand gaat met de intrige uit een Game of Thrones. Je krijgt de keuze tussen vier rassen – relatief weinig gezien het enorme aanbod in het originele miniaturenspel – met elk een zeer unieke mix van units en vaardigheden. De High Elves met hun discipline en magie, de Dark Elves met hun fanatieke troepen, de oeroude reptielwezens genaamd Slann en de talrijke, ratachtige Skaven.

Wat je keuze ook wordt, doel van het spel is steeds het veroveren van steden, artefacten en strategische plaatsen op de enorme wereldkaart. Hier rekruteer je troepen voor je verschillende legers, onderhandel je diplomatisch met de andere facties, en bouw je aan nieuwe technologie. Ook al gaat de game enorm diep, toch doet Warhammer II dankzij een uitgebreide tutorial hard zijn best om ook nieuwkomers mee ten strijde te doen trekken. De veldslagen zelf ogen aanvankelijk chaotisch en hangen sterk af van je strategische inzicht. Zoals oorlog hoort aan te voelen, dus. Dit is enorm véél game, en dan moet de onvermijdelijke DLC met extra legers zoals The Empire, Dwarves en The Tomb Kings nog volgen. We kijken er al naar uit!

[thb_gap height=”30″]
9.0
  • diepe gameplay
  • toegankelijk voor nieuwkomers
  • uitgebreide singleplayer
  • te weinig speelbare legers

BESLUIT

pc

REACTIES (1)

Een reactie achterlaten