fbpx

Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 komt naar PS5 en Xbox Series X in maart

Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 komt naar PS5 en Xbox Series X op 26 maart. Goed nieuws, want de remake van de skateklassiekers scoorde vorig jaar best hard. Minder goed nieuws: wie de game al heeft op PS4 of Xbox One krijgt de next-gen upgrade niet zo maar. Zo moet je €10 neertellen om de game ook op je PS5 en Xbox Series X te spelen.

Opvallend: wie de Digital Deluxe Edition in huis heeft, krijgt wel de next-gen upgrade gratis. Voor alle andere versies moet je bijbetalen. Ook de PS4 discversie kan je trouwens upgraden door die Cross-Gen Deluxe Bundle aan te schaffen. Al is dat dan weer niet mogelijk op Xbox One. Euh… Vreemd.


Maar goed. Op PS5 en Xbox Series X zal de game draaien aan een 4K-resolutie met 60 frames per seconde. Of een 1080p-resolutie met 120 frames per seconde. De Xbox Series S daarentegen rendert aan 1440p en schaalt dat op naar 4K. Daarnaast krijgen de personages betere texturen en krijgt de belichting een upgrade.

De Cross-Gen Deluxe Bundle geeft je ook toegang tot de geheime skater Ripper, alsook retro gear voor de Create-A-Skater mode en retro skins voor Tony Hawk, Steve Caballero en Rodney Mullen.

Handig is dat je jouw save data kan overzetten, maar dat komt omdat je in principe nog steeds de last-gen versie speelt, die een upgrade patch krijgt op next-gen consoles. Waarom Activision een bedrag aanrekent voor een patch die alle andere uitgevers gratis ter beschikking stellen? Dat is ook voor ons een raadsel…

Een reactie achterlaten